Statistici

Astăzi toate drumurile duc la Roma. Debuturile lui Mourinho și Sarri în Derby della Capitale, câte victorii are Ștefan Radu și cine e cel mai bun marcator în activitate

Capitala Italiei, cunoscută și sub numele de Cetatea Eternă, locul unde au domnit împărații romani timp de mai multe secole, se pregătește de sărbătoare. Două dintre cele mai populare echipe de fotbal de pe Bătrânul Continent, Lazio și AS Roma, și-au dat întâlnire în episodul cu numărul 193 din Derby della Capitale.

În istoria de aproape un secol a acestei confruntări, AS Roma s-a impus de 72 de ori, Lazio de 54 de ori, în timp ce alte 66 de partide s-au încheiat la egalitate. În ultimul meci direct, care s-a desfășurat pe 15 mai, echipa unde joacă Ștefan Radu a fost învinsă cu 0-2, după golurile marcate de Mkhitaryan (42) și Pedro (78). Penultimul duel, care a avut loc tot într-o zi de 15, dar în luna ianuarie, a fost câștigat de Lazio cu 3-0. Pe lista marcatorilor și-au trecut numele Immobile (14) și Luis Alberto (23, 67).

Datorită statisticilor furnizate de Transfermarkt, aflăm că Ștefan Radu, cel mai selecționat jucător din istoria lui Lazio (cu 412 apariții din 2008 și până în prezent), a evoluat de 21 de ori împotriva marii rivale din oraș. Alături de colegii săi a ieșit învingător de cinci ori, și-a trecut în cont șase remize și a pierdut de 10 ori. Mai trebuie menționat faptul că fostul component al naționalei României nu a reușit să înscrie în derby-ul Romei. Totodată, Radu a încasat opt cartonașe galbene (două dintre ele în același meci, fapt care a dus la eliminarea sa de pe teren) și un roșu direct. Desigur că aceste ultime date nu îi pot umbri lui Ștefan Radu realizările despre care am vorbit mai sus și nici faptul că e singurul fotbalist român care ne mai reprezintă la un nivel înalt.

Tot în această seară, Pedro va fi singurul fotbalist de pe teren care a îmbrăcat tricoul celor doi granzi din capitala Italiei. După cum reiese din informațiile prezentate anterior, Pedro a semnat cu Lazio în această vară chiar după ce s-a despărțit de AS Roma, pentru care a și marcat în ultimul episod din Derby della Capitale.

Colegul lui Radu, Ciro Immobile, este cel mai bun marcator în activitate din acest duel de tradiție al fotbalului din Peninsula în formă de Cizmă, cu patru reușite.

Mai trebuie să spus că în această seară Mourinho va sta în premieră pe banca tehnică la derby-ul Romei. Până să sosească pe Stadio Olimpico, The Special One a obținut rezultate lăudabile în meciurile cu Lazio, pierzând o singură dată, câștigând de cinci ori și remizând într-o altă partidă. Chiar dacă trecutul nu face diferența pe teren, ci doar prezentul, recordul personal deținut de Mourinho poate impune un oarecare respect față de rivali și poate aduce un plus de încredere în lotul vulturilor. Debutant ca tehnician în acest derby este și noul antrenor al lui Lazio, Maurizio Sarri. Antrenorul italian are în palmares patru victorii, două egaluri și cinci înfrângeri în partidele cu AS Roma.

Lazio – Roma începe la ora 19:00 și poate fi urmărit în direct pe Look Sport+ și primaplay.ro.

În încheiere, vă să ascultați imnurile lui Lazio și AS Roma, atmosfera deosebită creată de suporteri și să citiți un interviu cu un român care a locuit în Italia și care a trăit pe viu o confruntare între cele două mari echipe. Să nu-l uităm nici pe cunoscutul actor italian Bud Spencer, născut la Napoli, dar legat atât din punct de vedere sentimental, cât și profesional de clubul sportiv Lazio.

UPDATE: LUNI, 27 SEPTEMBRIE 2021, ORA 20:00

În victoria obținută aseară de Lazio (3-2), Pedro a înscris primul gol pentru noua sa formație, chiar împotriva fostei echipe AS Roma. Fotbalistul care a cucerit de trei ori Liga Campionilor cu FC Barcelona marcase pentru romani în precedentul Derby della Capitale, din 15 mai, pierdut de clubul unde este legitimat în prezent cu 2-0.

Tot aseară, Maurizio Sarri a bifat primul succes în calitate de antrenor în Derby-ul din Cetatea Eternă și a echilibrat numărul de victorii, respectiv înfrângeri în toate confruntările avute ca tehnician cu AS Roma (câte cinci).

Jose Mourinho s-a aflat în tabăra învinșilor la debutul oficial ca tehnician în Derby-ul capitalei Italiei, însă păstrează mai multe partide câștigate (cinci) decât pierdute ( doi) în toată istoria duelurilor sale cu Lazio din postura de antrenor.

Lazio a înregistrat al 55-lea succes în fața marii rivale, în episodul cu numărul 193 al acestui meci de tradiție de pe Bătrânul Continent. AS Roma are mai multe victorii în palmaresul general, 72. Alte 66 de partide s-au încheiat la egalitate.

Foto: captură de pe canalul de YouTube Alessandro P

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply