Reportaje

Fotbalul anilor `90 în ochii unui bănățean: ”O vijelie a oprit partida dintre Pobeda Dudeștii Vechi și Electrica Timișoara”

O întâmplare  din domeniul sportiv care mi-a rămas în memorie și la care am asistat în direct a fost meciul de fotbal jucat între formațiile Pobeda Dudeștii Vechi (echipa din localitatea mea de reședință) și Electrica Timișoara.

Pobeda evolua pe atunci în seria 1 a campionatului județean Timiș, iar Electrica tocmai ce promovase în liga a III-a. Acest meci s-a jucat prin anul 1995 și conta pentru Cupa României, faza pe județ.

Aveam vreo 13 ani și după orele de la școală am plecat cu mai mulți colegi spre stadion pentru a vedea acel meci. La Electrica jucau Vali Miculescu (fost jucător la Poli Timișoara, UTA) și Cristian Ritter (fost jucător la UMT). Era o zi senină de toamnă. Am ajuns pe stadion și m-am așezat în tribuna 1. Erau vreo 400 de persoane la meci sau poate mai mulți, pentru că ambele tribune erau pline și stăteau și mulți spectatori lângă gard.

Oaspeții au deschis scorul prin Ritter, parcă, iar Pobeda căuta golul egalizator. La un moment dat s-a pornit un vânt destul de puternic care influența atacurile echipei gazdă în sens negativ (mingea centrată se oprea și uneori se întorcea). Problema o reprezenta faptul că a început o vijelie însoțită cu descărcări electrice și o ploaie torențială. Arbitrul a fost nevoit să oprească meciul din cauza condițiilor atmosferice.

Mai mulți spectatori s-au adăpostit sub streșinile clădirii bazei de recepție care înconjoară arena din localitate. După vreo jumătate de oră, furtuna s-a mai domolit, dar terenul era impracticabil (mocirlă).

Alături de alți suporteri am ajuns și pe culoarul de la vestiar unde se aflau și alți spectatori care se adăpostiseră din calea furtunii. Emulația acelor evenimente mi-a rămas întipărită în memorie și pot spune că reprezintă una dintre cele mai frumoase amintiri trăite de mine pe o arenă sportivă.

Articol scris de Petru Budur, participant la concursul ”Cea mai palpitantă amintire din sport”

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply