Editoriale

Welcome back, Mister Domenech!

După 10 ani și jumătate de pauză, Raymond Domenech revine în lumina reflectoarelor.

Fostul selecționer al Franței a bătut palma cu Nantes, locul 16 în actuala ediție din Ligue 1 (cu un bilanț de trei victorii, șase remize și opt înfrângeri).

Personal, o astfel de mutare mă bucură, Domenech fiind unul dintre antrenorii care îmi amintesc de copilărie și de faimoasele întâlniri dintre ”tricolori” și ”Cocoșii galici”. Mandatul său nu s-a terminat prea frumos, Franța fiind eliminată de la Mondialul sud-african încă din faza grupelor, dar să nu uităm totuși că era finalul unei generații din care făceau parte Henry, Anelka sau Malouda. Să nu uităm că același Domenech a ajuns în finala Mondialului acum 14 ani și jumătate.

Să nu uităm că România a avut dueluri captivante cu Franța în perioada când Raymond Domenech era pe bancă. Prima dată ne-am întâlnit cu el la Euro 2008, în prima etapă din faza grupelor, când rezultatul final a fost 0-0. În același an, în toamnă mai exact, România a dominat Franța la Constanța, având 2-0 pe tabelă datorită golurilor marcate de Florentin Petre și Dorin Goian. Ribery și Gourcuff au egalat, însă, pentru francezi și partida s-a terminat 2-2.

În 2009, pe Stade de France, România a fost condusă cu 1-0 după reușita lui Henry, dar a obținut în cele din urmă o remiză după autogolul lui Escude. Și ce ratare a avut Surdu la 0-0. Nu era o perioadă foarte consistentă pentru fotbalul românesc, dar acele întâlniri cu Franța pot să spun că erau un adevărat remediu pentru suflet.

Ca să revin la ce scriam mai sus, să-i urăm mult succes lui Domenech. Ce spuneți, o va scoate pe Nantes din criză?

Foto: captură foto YouTube / Stade 2

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply