Editoriale

NOTELE acordate jucătorilor de la CFR după miracolul de pe Celtic Park. Omrani, cel mai bun om de pe teren

CFR Cluj a obținut cel mai bun rezultat stagional, 4-3 (în tur 1-1) împotriva lui Celtic Glasgow în preliminariile Champions League. Victoria pe muchie de cuțit de pe faimosul Celtic Park le-a asigurat elevilor lui Dan Petrescu accederea în play-off-ul competiției. Adică un singur pas până la grupe, unde actuala campioană a României nu a mai ajuns din 2012.

GIEDRIUS ARLAUSKIS – NOTA 7 – Portarul lituanian a încasat trei goluri în returul cu formația scoțiană, dar a avut și intervenții fără de care calificarea CFR-ului nu ar fi fost posibilă.

MARIO CAMORA – NOTA 7 – Cel mai vechi jucător din lotul feroviarilor a avut o contribuție importantă la calificare datorită bogatei sale experiențe în cupele europene.

ANDREI BURCĂ – NOTA 6 – A greșit la golurile doi și trei marcate de Celtic.

PAULO VINICIUS – NOTA 6 – Fundașul brazilian a greșit la rândul său la golul de 2-1 marcat de gazde.

MATEO SUSIC – NOTA 7 – A prins toate minutele, având o evoluție destul de bună.

CIPRIAN DEAC – NOTA 8 – Decarul lui CFR Cluj a deschis scorul în prima repriză, în urma unei centrări venite de la Billel Omrani. Reușita sa a cântărit enorm în soarta partidei desfășurate la Glasgow.

DAMJAN DJOKOVIC – NOTA 7 – Mijlocașul croat a fost aproape de a marca în minutul 30, iar în a doua repriză a construit o fază care se putea finaliza cu gol.

LUIS AURELIO – NOTA 6 – Mijlocașul portughez a greșit alături de Burcă la golul de 2-1 al scoțienilor, înscris de Edouard. A fost înlocuit în minutul 78 de Adrian Păun.

MIHAI BORDEIANU – NOTA 7 – Jucătorul de 27 de ani a început titular meciul din Scoția și a rămas pe teren până la final. A avut o prestație aproape perfectă, deoarece la faza golului de 1-1 al scoțienilor nu a izbutit să-l blocheze pe Forrest.

MARIO RONDON – NOTA 6 – Atacantul născut în Venezuela nu a mai repetat evoluția din partida de la Cluj, când a reușit să marcheze contra lui Celtic. A practicat un joc destul de agresiv, luând un galben și riscând chiar să-și lase echipa în 10 oameni. La pauză a fost schimbat cu George Țucudean.

BILLEL OMRANI – NOTA 9 – Atacantul franco-algerian a fost cel mai bun om de pe teren în victoria CFR-ului cu Celtic. A înscris de două ori (la 2-2 și 3-3), iar în prima repriză i-a centrat decisiv lui Ciprian Deac la golul de 1-0.

GEORGE ȚUCUDEAN – NOTA 8 – Intrat în a doua repriză, golgheterul campioanei României din ultimul sezon a evoluat mult peste așteptări, ținând cont și de lunga perioadă de pauză cauzată de problemele medicale. La scorul de 3-3 a reușit o execuție spectaculoasă care a închis definitiv soarta jocului.

ADRIAN PĂUN – NOTA 8 – Tânărul mijlocaș a fost introdus în minutul 78 și a creat faza golului de 3-3, care a readus CFR-ul în postura de formație calificată în play-off-ul Uefa Champions League.

ANDREI MUREȘAN – NOTA 7 – A fost introdus de Dan Petrescu în locul lui Omrani pentru a întări defensiva clujeană și s-a descurcat bine. Campioana României nu a mai încasat nici un gol în ultimele minute.

DAN PETRESCU – NOTA 9 – Antrenorul a pregătit foarte bine returul cu Celtic, ținând cont că scorul din tur (1-1) o elimina pe CFR datorită golului în deplasare al scoțienilor. Și-a motivat exemplar jucătorii, ținând cont că majoritatea au fost folosiți și în celelalte două tururi preliminare din Champions League, acumulând astfel o oarecare oboseală. A fost inspirat în ceea ce privește schimbările făcute, mai ales în cazul lui Adrian Păun și a lui George Țucudean.

Foto: getty images

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply