Legende

Hagi, descris de un cotidian argentinian: ”Un animator al Campionatelor Mondiale”

Ieri, în jurul orei 13, m-am gândit să arunc o privire pe ziarele din Argentina. Cum nu știam ce denumire au, am dat mai întâi pe google. Am încercat mai mult ziare, dar m-am oprit la mundod.lavoz.com.ar. Cam dificilă denumirea, e drept. Dar pe celelalte site-uri nu am găsit mai nimic despre fotbalul din România.

Am scris ”Hagi” la secțiunea search și am găsit un articol din 2018. Ce au scris argentinienii, pot spune că m-a surprins. Hagi, și nu doar el, le-a pus mari probleme sud-americanilor în 1994, în optimile Campionatului Mondial din Statele Unite. Rănile trecutului puteau foarte bine să-i facă să scrie că Hagi și naționala României au fost un coșmar pentru ei. Dar nu a fost așa. Redau mai jos câteva idei.

”Un animator al Campionatelor Mondiale. Idolul său era Maradona. Avea un picior foarte bun, dribla excelent, iar asta l-a făcut o țintă pentru marile cluburi. A jucat împotriva Argentinei de două ori, în 1990 și 1994. În America a făcut o figură grozavă împotriva Argentinei, reușind un gol și o pasă de gol (3-2 pentru România la Los Angeles, celelalte două goluri fiind marcate de Ilie Dumitrescu – n. red.)”.

Pe la finalul articolului, argentinienii au vorbit de Academia lui Gică Hagi și de titlul luat de Viitorul în 2017.

Foto: whoateallthepies.tv

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply