Editoriale

Citesc și mă minunez…

Citesc și mă minunez. ”Ionuț Radu trăiește pe picior mare. Și-a luat adidași de 1.000 de euro”, e titlul unui cunoscut site de sport din țară.

Dar unde e problema? I-a cumpărat din banii lui, pentru care a muncit și pe care îi merită. S-a calificat cu naționala de tineret la Campionatul European, de pe primul loc și dintr-o grupă cu Portugalia, Elveția, Țara Galilor și Bosnia-Herțegovina. Când s-a tras la sorți grupa, niște antrenori îmi spuneau că vom avea probleme cu acești adversari, că stau mai bine ca noi la copii și juniori, că nu ne va fi ușor.

Cu toate acestea, Ionuț Radu, împreună cu George Pușcaș, Adrian Petre, Ianis Hagi și alți tineri talentați au făcut minuni. Și nu au pierdut niciun meci. I-am văzut și eu pe viu la Cluj, la România-Țara Galilor 2-0 (penultimul joc din preliminarii), apoi la amicalul cu Belgia (3-3). În ultimul, oaspeții au condus cu 1-0 și 3-1. Ai noștri au dat două goluri în minutele 90 și 92. Pe mine m-au convins că această calificare nu e o întâmplare. 

Revenind la portarul selecționatei U-21, el e și un om de vestiar. Știe să-și motiveze colegii. Ascultați discursul dinaintea partidei cu Bosnia de la Constanța. Să vedeți cât de mult a contat acest lucru la moralul echipei. Plus că el joacă în Serie A, la Genoa. Nu sunt foarte sus (locul 14), dar el prinde multe meciuri (9 mai precis). Nu stă mereu pe banca de rezerve. Jucând împotriva celor mai buni, cu siguranță va învăța și el ceva.

În ultimul joc al celor de la Genoa, Ionuț nu a luat gol de la Fiorentina. Prin urmare, nu a făcut de râs nici țara, nici fotbalul românesc, ca să își bată unii joc de el în halul acesta. Pentru că cei care au scris o astfel de știre și-au bătut joc de el.

Foto: Facebook/andrei1radu

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply