Editoriale

EDITORIAL | Ce șanse avem la Europeanul de Tineret

Am picat cu Anglia, Franța și Croația la Europeanul de Tineret din iunie. Va fi o competiție interesantă. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să ne facem griji, chiar dacă vorbim de țări care au o infrastructură sportivă mai dezvoltată decât a noastră.

Adversarii noștri au acest lucru, dar noi avem o echipă cu mult suflet, cu multă dorință de afirmare (recomand discursul căpitanului Ionuț Radu). Sunt convins că nu ne vom face de râs. Faptul că am depășit în preliminarii selecționate puternice – Portugalia în special, dar și Elveția, Bosnia, respectiv Țara Galilor – spune ceva. Dacă învingeam doar una dintre aceste echipe, puteam spune că e un accident. Dar dacă le-am bătut pe toate și ne-am și calificat, de pe primul loc și fără niciun eșec, înseamnă că merităm pe deplin să fim în elita fotbalului european. Pentru că la Euro 2019 se va regăsi o elită.

Nu va fi un turneu dezechilibrat, asta și din cauză că e dedicat fotbaliștilor sub 21 de ani. O competiție formată numai din jucători foarte tineri nu poate fi niciodată la fel ca una cu fotbaliști aflați la maturitate deplină. Putem depăși grupa, nu e deloc imposibil. Dacă facem asta, o calificare în finală n-ar fi deloc o surpriză. Acum totul depinde de cei care au pus umărul la această calificare să se pregătească cât mai bine. Ei ar trebui să aibă prioritate în alcătuirea lotului care va merge în Italia. Mirel Rădoi trebuie să ia decizia corectă. Dacă unii vor încerca să impună anumiți jucători la Euro, nu doar că se pot compromite acei jucători, dar se poate strica și munca acestor băieți care au readus România la un European de Tineret după 20 de ani.

Foto: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply