Am picat cu Anglia, Franța și Croația la Europeanul de Tineret din iunie. Va fi o competiție interesantă. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să ne facem griji, chiar dacă vorbim de țări care au o infrastructură sportivă mai dezvoltată decât a noastră.
Adversarii noștri au acest lucru, dar noi avem o echipă cu mult suflet, cu multă dorință de afirmare (recomand discursul căpitanului Ionuț Radu). Sunt convins că nu ne vom face de râs. Faptul că am depășit în preliminarii selecționate puternice – Portugalia în special, dar și Elveția, Bosnia, respectiv Țara Galilor – spune ceva. Dacă învingeam doar una dintre aceste echipe, puteam spune că e un accident. Dar dacă le-am bătut pe toate și ne-am și calificat, de pe primul loc și fără niciun eșec, înseamnă că merităm pe deplin să fim în elita fotbalului european. Pentru că la Euro 2019 se va regăsi o elită.
Nu va fi un turneu dezechilibrat, asta și din cauză că e dedicat fotbaliștilor sub 21 de ani. O competiție formată numai din jucători foarte tineri nu poate fi niciodată la fel ca una cu fotbaliști aflați la maturitate deplină. Putem depăși grupa, nu e deloc imposibil. Dacă facem asta, o calificare în finală n-ar fi deloc o surpriză. Acum totul depinde de cei care au pus umărul la această calificare să se pregătească cât mai bine. Ei ar trebui să aibă prioritate în alcătuirea lotului care va merge în Italia. Mirel Rădoi trebuie să ia decizia corectă. Dacă unii vor încerca să impună anumiți jucători la Euro, nu doar că se pot compromite acei jucători, dar se poate strica și munca acestor băieți care au readus România la un European de Tineret după 20 de ani.
Foto: Facebook/NationalaRomanieiOfficial
Similare
Salut! Numele meu este Robert Popa și sunt un tânăr jurnalist în căutare de noi provocări. Lucrez în presă de aproape cinci ani, perioadă în care am scris preponderent pe sport. Am o meserie în care îmbin utilul cu plăcutul. Să mergi la evenimente precum meciurile echipei naționale de fotbal în calitate de reporter, să intervievezi mari personalități din sport și să-ți vezi numele în ziar e un lucru extraordinar. E ceva care te motivează și, în același timp, care te responsabilizează. Am început să scriu încă de la 20 de ani, pe un blog personal. Primul ziar la care am colaborat este Presa Locală, unde am activat timp de aproape două luni în 2016. Din 6 iulie 2016 și până pe 8 ianuarie 2018 am fost redactor pe sport la Ziua de Cluj. În perioada 20 februarie 2017 - 29 mai 2017 am moderat emisiunea ZIUAlive, în fiecare luni, pe teme de sport. Am fost, de asemenea, colaborator al postului de radio Realitatea FM Cluj. Aici, în fiecare zi de luni, am participat la emisiunea 1 la 1, discutând tot despre sport, în perioada 18 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 :) În ianuarie 2018 am scris la Gazeta Sporturilor. Această colaborare am reluat-o în 2019, cu ocazia unui material despre Ioan Onacă, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda din finala Cupei României 1961. Turdenii s-au impus cu 2-1 împotriva celor de la Rapid, după ce au revenit de la 0-1. Vreau să adresez mulțumiri redacției GSP pentru anii în care au implementat Jurnalisport, un proiect care oferea oricui posibilitatea să scrie la cel mai prestigios ziar de sport din țară. Din 23 ianuarie 2018 sunt reporter la Look TV. Pe parcursul anului 2019 am mai publicat materiale în revista Eita României, pe citynews.ro și casiansoneriu.ro. Tot în 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism cu tema ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă”. Lucrarea am publicat-o anul trecut, la editura clujeană Accent. Din 22 octombrie 2020 semnez texte în publicația Cjsport.ro.
No Comments