Editoriale

EDITORIAL | Anghel Iordănescu să nu mai vorbească de națională

Anghel Iordănescu nu ar trebui să-și mai dea cu părerea pentru mult timp despre națională. Tot respectul pentru rezultatele din 1994 (sferturile Cupei Mondiale) și 1998 (optimile Cupei Mondiale), dar atunci au fost alte vremuri. Plus că știm cu toții ce jucători mari aveam.

Dumnealui spune că e vina lui Contra pentru că jucătorii nu sunt atenți. Așa o fi. Dar el ce a făcut în ultimul mandat? Întradevăr, am mers la Euro 2016, însă pe finalul campaniei puteam rata și locul 3. Asta din cauza unei strategii proaste. Plus că era să ne bată Finlanda la București, Hoban egalând la 0-1 în ultimul minut. N-am uitat ce mi-a zis după 0-0 cu Spania, într-un amical desfășurat la Cluj. „E prea devreme să ne gândim la meciul cu Franța”, îmi spunea fostul selecționer al României.

Nu am uitat nici că l-a introdus pe Sânmărtean (unul dintre cei mai tehnici jucători ai noștri de atunci) abia în ultimul joc, când Albania avea deja 1-0 și calificarea era 99% pierdută. Am pornit cu o mentalitate greșită. Am dat două goluri din penalty, niciunul din acțiune, am fost una dintre cele mai slabe echipe ale turneului organizat de Franța.

După meciul cu Albania a anunțat pur și simplu că „pleacă în concediu”. Două săptămâni mai târziu, a venit germanul Christoph Daum, care a cules ce au semănat alții. Apoi a trebuit să plece pe ușa din spate. Îmi pare rău pentru cei care chiar îl apreciază pe Iordănescu senior, dar eu nu pot uita erorile pe care le-a făcut înainte de Euro 2016, dar mai ales la turneul final. Plus lipsa de idei. Plus că nu a fost în stare să se adapteze la fotbalul modern. Iordănescu senior a stat pe tușă 10 ani până să revină în circuit, în 2014. Ce a făcut Anghel Iordănescu e remarcabil (Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986 ca jucător și antrenor secund + finala Cupei Campionilor Europeni în 1989). La fel de lăudabil e și ce a făcut ca tehnician în anii 90, dar cum și-a încheiat ultimul mandat la națională nu îi face cinste.

Foto: FRF.ro

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply