Editoriale

NOTELE primite de tricolori după egalul cu Serbia. Cea mai mică a luat-o Tamaș, cea mai mare Tătărușanu

România a remizat cu Serbia, scor 0-0, și rămâne neînvinsă în Liga Națiunilor (dar și în 2018). Rezultatul e mai mult decât rezonabil, însă evoluția a fost neconvingătoare.

Oaspeții s-au apropiat de prea multe ori de poarta lui Tătărușanu. Au avut un penalty ratat în finalul primei reprize și un gol anulat în minutul 85. După patru etape, România ocupă locul 2 cu 6 puncte. Liderul grupei este Serbia, cu două puncte mai mult. Bilanțul elevilor lui Contra este de trei remize și o singură victorie (obținută cu mare dificultate în Lituania, 2-1).

CIPRIAN TĂTĂRUȘANU – NOTA 7 – A avut multe intervenții, salvând echipa de la o înfrângere clară. Prin siguranța dată azi, portarul lui Nantes a fost cel mai bun om al tricolorilor.

CRISTIAN MANEA – NOTA 4 – Fundașul de 21 ani a bifat toate minutele, dar nu s-a remarcat în mod special.

GABRIEL TAMAȘ  – NOTA 3 – Cu 67 de meciuri la seniori, Tamaș a fost cel mai selecționat jucător al României în partida de pe Arena Națională. Fundașul de 34 ani și-a lăsat, însă, echipa în inferioritate numerică. Tot el a provocat și penalty-ul care putea duce la primul eșec din acest an. La punctul cu var, Tadici a tras mult peste poartă și scorul de pe tabelă a rămas 0-0.

CRISTIAN SĂPUNARU – NOTA 5 – În minutul 19 l-a incomodat pe Mitrovici (autor al unei duble în partida tur) când a șutat, iar mingea s-a dus pe lângă poartă. Același jucător a scos în out o minge care putea amenința apărarea tricolorilor.

ALIN TOȘCA – NOTA 4 – A fost integralist, dar nu a avut o evoluție strălucită.

TUDOR BĂLUȚĂ – NOTA 5 – Fundașul de 19 ani, legitimat la Viitorul, a îmbrăcat pentru prima oară tricoul primei reprezentative. Este o soluție de viitor pentru selecționata lui Cosmin Contra.

RĂZVAN MARIN – NOTA 6 – Mijlocașul lui Standard Liege a avut două ocazii de a marca. Mai întâi în minutul 28, la o lovitură liberă de la 25 de metri, unde Rajkovic a scos mingea în corner. În minutul 88, tânărul fotbalist a șutat de la 30 de metri, dar goalkeeperul oaspeților și-a făcut datoria și de această dată.

ALEXANDRU MAXIM – NOTA 4 – În meciul cu Lituania marca golul victoriei în prelungiri, la câteva minute de la intrarea pe teren. În duelul de azi, însă, Maxim s-a ales doar cu un galben în finalul primei reprize.

NICOLAE STANCIU – NOTA 6 – A avut două șuturi pe poartă, dar niciunul dintre ele nu l-au pus în dificultate pe Rajkovic. S-a apropiat de mai multe ori de apărarea sârbilor, dar a ținut prea mult de balon și fazele nu s-au concretizat.

DENIS DRĂGUȘ – NOTA 6 – Atacantul de 19 ani a ajuns la două selecții pentru naționala de seniori. În minutul 35 a avut o șansă de gol, după ce a driblat un adversar.

GEORGE ȚUCUDEAN – NOTA 4 – Marcator al unui gol în remiza de la Belgrad, atacantul de 27 ani a avut o evoluție modestă în jocul de azi. Cu toate acestea, Țucudean rămâne unul dintre cei mai buni atacanți români și este o soluție viabilă pentru echipa națională.

IONUȚ NEDELCEARU – NOTA 5 – A intrat în finalul primei reprize, în locul lui Drăguș. S-a descurcat destul de bine în apărare, care rămăsese descoperită după eliminarea lui Tamaș.

DORIN ROTARIU – NOTA 4 – L-a înlocuit pe Alexandru Maxim în minutul 71, dar nu a reușit să schimbe cu nimic jocul tricolorilor.

CLAUDIU KEȘERU – NOTA 4 – A intrat în minutul 80, în locul lui Țucudean. Este golgheterul Bulgariei, dar nu reușește să repete evoluțiile bune de la Ludogoreț și la naționala României.

COSMIN CONTRA – NOTA 5 – Selecționerul României rămâne invincibil în 2018. Decizia de a-l folosi pe Gabi Tamaș putea fi, însă, fatală tricolorilor. Fundașul de 34 ani a lăsat echipa în 10 oameni și a provocat un penalty.

Foto: FRF.ro

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply