Editoriale

Meciul care a făcut un copil să plângă, iar pe Messi să pună capul în pământ

Vicecampioana lumii e de nerecunoscut la această ediție a Cupei Mondiale. Mai întâi a remizat cu inimoasa echipă a Islandei (calificată în premieră la competiția supremă), iar astăzi a trăit un adevărat coșmar în fața Croației.

Cu un singur punct, sud-americanii nu aveau decât varianta victoriei pentru a rămâne cu șanse reale la accederea în optimi. Însă atitudinea arătată azi de Argentina s-a asemănat puțin cu cea din partida cu Islanda. Atunci a venit golul lui Aguero, dar apoi nu i-a mai ieșit nimic. Și islandezii au egalat, având chiar șansa de a câștiga.

Astăzi, Argentina nu a înscris nici măcar o dată, dar a primit trei. Totul s-a rupt în minutul 53, când Ante Rebic l-a învins pe Willy Caballero. Interesant este că marcatorul croaților avea doar 18 selecții și un singur gol (dat acum cinci ani) până în această seară.

A venit apoi execuția superbă de la distanță a lui Modric, care i-a demoralizat și mai mult pe argentinieni. Atât de mult, încât Rakitic a făcut 3-0 în primul minut al prelungirilor, după o eroare a portarului Cabarello. Ultimul gol a oferit și un moment de-a dreptul emoționant. Văzând că idolii săi sunt învinși, un copil argentinian a plâns în brațele tatălui său. Diego Maradona, legenda eternă a ”pumelor” și a fotbalului mondial, a rămas și el fără cuvinte în tribune.

Lionel Messi, jucătorul care a dus-o în spate pe FC Barcelona mai bine de un deceniu (împreună cu alți jucători grei – Xavi, Andres Iniesta, Puyol) și în multe situații chiar și naționala țării sale, nu a putut face nimic. Golul lui Rakitic l-a făcut să coboare capul în pământ. Peste câteva zile va împlini 31 ani, iar la ediția din 2022 va avea 35. Ar putea fi ultimul său Mondial și poate ultima șansă de a câștiga un astfel de trofeu. Cea mai mare șansă a avut-o în 2014, când Argentina a ajuns în ultimul act, dar a pierdut cu 0-1 în fața Germaniei.

După felul în care s-a prezentat până acum, Argentina pare o echipă care se bazează foarte mult pe vedete ca Messi, Aguero, Higuain (trecuți toți de 30 ani). Asta nu ar fi tot. Argentina pare o echipă care joacă sub presiune (aceea de a lua trofeul), încât nu se mai poate concentra. Sub aceeași presiune pare să fi jucat și deținătoarea titlului mondial Germania, când a pierdut la limită în fața Mexicului, scor 0-1.

Ce e mai grav pentru Argentina e că rămâne cu un singur punct, iar o victorie a Islandei (în partida de mâine cu Nigeria) o poate afunda și mai mult. Croația, în schimb, și-a asigurat prezența între primele 16 echipe ale lumii.

Foto: Facebook/fifaworldcup

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply