Editoriale

”Spețnazul”, mai tare decât ”faraonii”

Mai poate cineva să-i oprească pe ruși? Gazda Mondialului din acest an a avut o evoluție mai mult decât satisfăcătoare și e prima echipă calificată în optimi.

Dacă victoria din partida inaugurală, 5-0 cu Arabia Saudită, era un rezultat previzibil, rezultatul obținut azi cu Egiptul e o adevărată demonstrație de forță. Nu doar prin scorul de pe tabelă, 3-1, ci și prin diferența de valoare dintre cele două loturi. Potrivit transfermarkt.com, întreaga echipa a Rusiei e cotată la 161,83 milioane de euro, în timp ce a Egiptului costă 197,23 de milioane de euro.

Cel mai scump jucător din lotul Egiptului e chiar vedeta Mohamed Salah, cotat la 150 de milioane de euro. Fotbalistul lui Liverpool a dat un gol azi, din penalty, dar care a fost insuficient pentru a mai schimba soarta partidei. Până la reușita sa, Rusia conducea cu 3-0 după autogolul lui Fathy și golurile înscrise de Cherysev și Dzyuba. Ultimii doi au împreună o cotă de doar 10 milioane de euro pe portalul menționat mai sus, față de cele 150 de milioane cât face Salah. De altfel, cel mai scump jucător al rușilor e Aleksandr Golovin, 18 milioane de euro.

Rusia a câștigat ambele meciuri la diferențe clare, în timp ce Egiptul a pierdut ambele jocuri (mai întâi cu Uruguay, 0-1, iar acum în fața țării gazdă). Dacă rușii s-au bazat mai mult pe forța grupului, Egiptul a stat în calitățile individuale ale fotbalistului de la Liverpool.

Rusia are în acest moment cel mai bun golaveraj de la Cupa Mondială, 8-1, iar Denis Cheryshev își împarte titlul de golgheter cu Cristiano Ronaldo (3 goluri fiecare). Rusia e sigură de prezența în optimi, dar mai are un test cu Uruguay, prin care jucătorii pot arăta cât de maturi sunt la un asemenea nivel. Dacă vor învinge și selecționata sud-americană, e clar că vor putea pune probleme și altor echipe de top. Și aici mă refer la Brazilia, Germania, Spania sau Belgia.

Dacă va continua așa, Rusia poate ajunge cel puțin până în sferturile competiției, poate chiar în semifinale. Surprize precum Islanda-Argentina 1-1, Mexic-Germania 1-0, Columbia-Japonia 2-1 și Senegal-Polonia 2-1 au facut din acest Mondial o competiție extrem de interesantă și, în același timp, una foarte imprevizibilă.

Foto: fifaworldcup/Facebook.com

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply