Mai poate cineva să-i oprească pe ruși? Gazda Mondialului din acest an a avut o evoluție mai mult decât satisfăcătoare și e prima echipă calificată în optimi.
Dacă victoria din partida inaugurală, 5-0 cu Arabia Saudită, era un rezultat previzibil, rezultatul obținut azi cu Egiptul e o adevărată demonstrație de forță. Nu doar prin scorul de pe tabelă, 3-1, ci și prin diferența de valoare dintre cele două loturi. Potrivit transfermarkt.com, întreaga echipa a Rusiei e cotată la 161,83 milioane de euro, în timp ce a Egiptului costă 197,23 de milioane de euro.
Cel mai scump jucător din lotul Egiptului e chiar vedeta Mohamed Salah, cotat la 150 de milioane de euro. Fotbalistul lui Liverpool a dat un gol azi, din penalty, dar care a fost insuficient pentru a mai schimba soarta partidei. Până la reușita sa, Rusia conducea cu 3-0 după autogolul lui Fathy și golurile înscrise de Cherysev și Dzyuba. Ultimii doi au împreună o cotă de doar 10 milioane de euro pe portalul menționat mai sus, față de cele 150 de milioane cât face Salah. De altfel, cel mai scump jucător al rușilor e Aleksandr Golovin, 18 milioane de euro.
Rusia a câștigat ambele meciuri la diferențe clare, în timp ce Egiptul a pierdut ambele jocuri (mai întâi cu Uruguay, 0-1, iar acum în fața țării gazdă). Dacă rușii s-au bazat mai mult pe forța grupului, Egiptul a stat în calitățile individuale ale fotbalistului de la Liverpool.
Rusia are în acest moment cel mai bun golaveraj de la Cupa Mondială, 8-1, iar Denis Cheryshev își împarte titlul de golgheter cu Cristiano Ronaldo (3 goluri fiecare). Rusia e sigură de prezența în optimi, dar mai are un test cu Uruguay, prin care jucătorii pot arăta cât de maturi sunt la un asemenea nivel. Dacă vor învinge și selecționata sud-americană, e clar că vor putea pune probleme și altor echipe de top. Și aici mă refer la Brazilia, Germania, Spania sau Belgia.
Dacă va continua așa, Rusia poate ajunge cel puțin până în sferturile competiției, poate chiar în semifinale. Surprize precum Islanda-Argentina 1-1, Mexic-Germania 1-0, Columbia-Japonia 2-1 și Senegal-Polonia 2-1 au facut din acest Mondial o competiție extrem de interesantă și, în același timp, una foarte imprevizibilă.
Foto: fifaworldcup/Facebook.com
Similare
Salut! Numele meu este Robert Popa și sunt un tânăr jurnalist în căutare de noi provocări. Lucrez în presă de șase ani, perioadă în care am scris preponderent pe sport. Am o meserie în care îmbin utilul cu plăcutul. Să mergi la evenimente precum meciurile echipei naționale de fotbal în calitate de reporter, să intervievezi mari personalități din sport și să-ți vezi numele în ziar e un lucru extraordinar. E ceva care te motivează și, în același timp, care te responsabilizează. Am început să scriu încă de la 20 de ani, pe un blog personal. Primul ziar la care am colaborat este Presa Locală, unde am activat timp de aproape două luni în 2016. Din 6 iulie 2016 și până pe 8 ianuarie 2018 am fost redactor pe sport la Ziua de Cluj. În perioada 20 februarie 2017 - 29 mai 2017 am moderat emisiunea ZIUAlive, în fiecare luni, pe teme de sport. Am fost, de asemenea, colaborator al postului de radio Realitatea FM Cluj. Aici, în fiecare zi de luni, am participat la emisiunea 1 la 1, discutând tot despre sport, în perioada 18 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 :) În ianuarie 2018 am scris la Gazeta Sporturilor. Această colaborare am reluat-o în 2019, cu ocazia unui material despre Ioan Onacă, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda din finala Cupei României 1961. Turdenii s-au impus cu 2-1 împotriva celor de la Rapid, după ce au revenit de la 0-1. Vreau să adresez mulțumiri redacției GSP pentru anii în care au implementat Jurnalisport, un proiect care oferea oricui posibilitatea să scrie la cel mai prestigios ziar de sport din țară. Din 23 ianuarie 2018 sunt reporter la Look TV (actualul Look Sport+), unde am mai îndeplinit funcția de editor al site-ului looksport.ro, al paginii de facebook Look Sport și al canalului de YouTube cu același nume, dar și de coordonator al jurnalului de sport. Pe parcursul anului 2019 am mai publicat materiale în revista Elita României, pe citynews.ro și casiansoneriu.ro. Tot în 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism cu tema ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă”. Lucrarea am publicat-o în 2020, la editura clujeană Accent. Din 22 octombrie 2020 semnez texte în publicația Cjsport.ro. Tot din anul 2020, din luna decembrie, coordonez săptămânal Rezumatele Etapei din Liga 1. Din luna ianuarie 2021 sunt și producător al emisiunii Look Sport Special, unde difuzez cele mai importante declarații de la meciurile de fotbal din Liga 1, de la partidele echipelor naționale de seniori și de tineret, dar și din interviurile realizate de mine în format video sau prin telefon. Tot în 2021 am mai început o colaborare cu redacția de sport a postului Prima TV.
No Comments