Legende

Arsene Wenger: ”Nu poți spune că ești fericit când nu câștigi”

Cel mai longeviv tehnician din Premier League și-a luat rămas bun de la proprii fani. Despărțirea a venit cu un rezultat fantastic pentru Arsenal, 5-0 cu Burnley. ”Nu poți spune că ești fericit când nu câștigi”, este unul dintre citatele care l-au făcut celebru pe Arsene Wenger.

Antrenorul francez a ajuns la 68 ani, 22 dedicându-i formației de pe Emirates. Destinul a făcut ca numele său să se potrivească cu cel al ”Tunarilor”, Arsene și Arsenal. În tot acest timp a muncit fără oprire, cu un singur scop, acela de a crea o echipă perfectă.

A trăit momente magice (3 titluri, 7 cupe și 7 supercupe ale Angliei), dar și mari dezamăgiri (finala Champions League pierdută în fața Barcelonei, în 2006; ratarea calificării în ultimul act al aceleași competiții, în 2009, după o semifinală cu rivala Manchester United; eliminările suferite în fața Barcelonei, din 2010 și 2011, în sferturile, respectiv optimile Ligii) pe banca londonezilor. Dar nu a renunțat niciodată la luptă. Acesta a fostul idealul său în ultimii 22 ani.

ferguson-wenger-2012

Cei mai longevivi tehnicieni din Premier League în ultimii 32 ani: Sir Alex Ferguson (stânga) și Arsene Wenger/ Foto: standard.co.uk

Timpul nu iartă, însă, pe nimeni. După Sir Alex Ferguson, scoțianul care a pregătit-o 27 ani pe Manchester United și care acum trece prin momente dificile (a suferit o hemoragie cerebrală), fotbalul englez va rămâne și mai sărac odată cu retragerea lui Wenger. Francezul va încheia sezonul fără nici un trofeu, Arsenal ratând și calificarea în finala Europa League (după 1-1 și 0-1 cu Atletico Madrid), dar a câștigat ceva mult mai prețios – inimile suporterilor.

”Vreau să-i urez prietenului meu Ferguson o însănătoșire cât mai rapidă. Vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați primit lângă voi așa de mult timp. Știu că nu a fost ușor, dar, mai presus de toate, și eu sunt ca voi. Sunt un fan Arsenal. Vreau să închei printr-o simplă frază: O să-mi lipsiți! Vă mulțumesc că ați făcut parte din viața mea. Sper să ne vedem curând. La revedere!” Arsene Wenger, antrenor Arsenal

Foto: news.sky.com

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply