Editoriale

Când crezi cu adevărat în ceva, se întâmplă

AS Roma pornea cu șanse foarte mici în returul cu FC Barcelona, una dintre formațiile care se bat an de an pentru supremația din fotbalul european. Catalanii câștigaseră cu 4-1 în turul de pe Camp Nou, sub privirile lui Hagi și Gică Popescu, însă italienii au arătat în această seară că acum o săptămână au pierdut doar o bătălie, nu și războiul.

Doar 6 minute, atât le-a trebuit elevilor lui Eusebio Di Francesco pentru a deschide scorul. Autor? Edin Dzeko, bosniacul care ne-a fost adversar în preliminariile Euro 2012 și care ne-a dat un gol în acel eșec de la Zenica, scor 1-2. Dar să revenim la prezent. Roma conducea cu 1-0 și avea nevoie de încă două goluri pentru a merge în semifinalele Ligii. Era greu, dar nu imposibil, mai ales că legendarul Francesco Totti, care și-a dedicat întreaga carieră lui AS Roma, le ținea pumnii foștilor săi colegi din tribune.

Și a venit al doilea gol, în minutul 58, dintr-un penalty transformat de veteranul Daniele de Rossi. Sir Alex Ferguson, scoțianul care a pregătit-o 27 ani pe Manchester United și care a adus ultimul trofeu Champions League în vitrina diavolilor, a rămas și el fără cuvinte în tribunele de pe Stadio Olimpico.

Era minutul 82. Un gol, doar de un gol mai avea nevoie Roma pentru a răsturna soarta calificării. Portarul Barcelonei, Ter Stegen, a avut câteva intervenții salvatoare în această seară. Dar a venit lovitura de cap a lui Manolas și s-a făcut 3-0. Messi, care a scos-o de atâtea ori la capăt, nici măcar el nu a mai putut face nimic. Nici Suarez, care marcase un gol în prima manșă. Veteranului Andres Iniesta, schimbat în a doua repriză, nu-i venea să creadă ce se întâmplă. La fel ca și anul trecut, Barcelona a fost eliminată de o echipă italiană. Atunci de Juventus, acum de AS Roma.

FC Barcelona a stat la adăpostul rezultatului fabulos de pe Camp Nou, iar asta a costat-o. AS Roma avea o misiune aproape imposibilă, dar a crezut într-un miracol, s-a luptat, iar miracolul s-a produs.

Foto: getty images

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply