Editoriale

EDITORIAL | Dani Coman, datoriile și profesionalismul

Chiar în zilele în care Astra s-a desființat, lumea fotbalului îi face apoteoza lui Dani Coman și salută reîntoarcerea acestuia la echipa din Sibiu.

Făcând o analogie cu silogismele lui Aristotel, putem să intuim că într-acolo se va îndrepta și Hermannstadt. Afirmația URBI et ORBI” cum că își vor recupera punctele (9 puncte mai exact, care au fost pierdute de Hermannstadt din cauza unor datorii – n. red.) este ceva ce am mai auzit. Dar e ceva care nu poate fi spus de prea multe ori.

Oamenii, însă, se lasă prada ideilor ciudate, mult mai mult decat atenția pe care o dau ideilor rezonabile. ”CREDO, QUIA ABSURDUM”, spunea Tertulian. “Cred, pentru că este absurd.”

Se vehiculează că a greșit Federatia (Federația Română de Fotbal, cunoscută și sub denumirea prescurtată de FRF) și că le-a luat abuziv punctele, lucru de care ma îndoiesc (Anul trecut, la întâlnirile cu presa, Răzvan Burleanu, președintele FRF, anunța că echipele trebuie să dovedească faptul că pot acoperi bugetul pe care îl declară la început de sezon, adică pot plăti salariile prevăzute în contractele fotbaliștilor – n. red.). Nu vreau să scriu niciun panegiric dar, în negura acestui suspin, ceva moare în salonul fotbalului românesc. Și cred că e tocmai Hermanstadt. Pentru că datoriile au fantasticul dar de a se înmulți haotic, ca niște celule care și-au pierdut gena morții și, în același timp, să îi molipsească pe cei care le au de speranța că într-o zi toate problemele lor se vor sfârși.

În fine, nu voiam sa vorbesc despre asta, doar ca foștii fotbaliști confunda meseriile între ele. Una este să cunoști fotbal pe teren, și alta este să îl cunoști din afara lui. Citiți editorialul lui Traian Ungureanu de acum șapte sau opt ani despre Mauricio Macri și aventura lui ca președinte la Boca. O să vedeți ce înseamnă un manager de profesie, un om care a știut să domine demența sălbatică a unui vestiar și să aducă bani și performanțe.

Până atunci, putem să salutăm încă un transfer în ligile inferioare europene, care au ajuns motorul naționalei. O națională cu părul alb și găuri printre dinți, asemenea boxerului tumefiat care bea în spelunca ultimei șanse.

Adrian Stamate

Foto: Facebook / FC Hermannstadt

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply