Legende

Noul antrenor al lui Răzvan Marin are cifre remarcabile în CV. Același tehnician a stat pe bancă în egalul scos de Napoli cu FCSB după ce italienii au fost conduși cu 3-0

Noul antrenor de la Cagliari, Walter Mazzarri, are un trecut interesant. Tehnicianul sub comanda căruia va lucra Răzvan Marin începând de azi a stat pe bancă în cele două partide dintre FCSB (pe atunci încă sub denumirea Steaua) și Napoli, din 2010, în cadrul grupelor Europa League.


Pe stadionul Ghencea, scorul a fost 3-3, după ce roș-albaștrii au condus cu 3-0. Scorul a fost deschis în urma unui autogol semnat de Cribari, care a deviat în propria poartă un șut al lui Iulian Apostol. Tănase a trimis apoi mingea în plasă dintr-o centrare de la mijlocul terenului, profitând și de neatenția goalkeeperului advers. Kapetanos a făcut apoi 3-0 după ce a fructificat o minge centrata de Bonfim (care va marca in egalul cu Liverpool, 1-1, din penultima etapă a fazei grupelor). Un sfert de oră mai târziu, Kapetanos a luat roșu, iar cu puțin timp înainte de pauză, Vitale a redus din diferență pentru oaspeți. Hamsik a punctat pentru 2-3 cu o execuție superbă de la distanță, iar Cavani a înscris golul egalizator în ultimul minut de prelungire al partidei. Centralul a fost acuzat după încheierea jocului de trupa lui Marius Lăcătuș că a prelungit meciul prea mult, permițându-i astfel lui Cavani să-i aducă un punct lui Napoli.

În returul din Italia, același Cavani va înscrie unicul gol al meciului, tot în ultimul minut. Napoli a mers, astfel, în 16-imile competiției, unde s-a și oprit. În aceeași fază, tot cu Mazzarri pe bancă, Napoli s-a calificat doi ani mai târziu. Cea mai importantă perioadă a lui Mazzarri la Napoli a fost în 2012, când a ratat accederea în sferturile Champions League după o dublă cu viitoarea câștigătoare a trofeului, Chelsea (3-1 și 1-4). Tot în acel an, Napoli termina pe locul doi campionatul din Serie A și reușea să câștige Cupa Italiei.

Mazzarri era liber de contract din luna februarie a anului 2020, când s-a despărțit de FC Torino, unde activa din luna ianuarie a anului 2018. Angajamentul semnat cu Cagliari este valabil până pe 30 iunie 2024.

Foto: Facebook / Cagliari Calcio

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply