Editoriale

Ce-a ajuns și boxul. Mayweather cere o sumă astronomică pentru a urca din nou în ring

Fostul campion mondial la box, acum în vârstă de 43 de ani, s-a tot retras din activitate. Acum, e gata să urce din nou în ring. Pentru a câta oară? Asta numai el poate ști. Problema nu e că luptă și la această vârstă, nici că e bogat și celebru. Nu asta e partea negativă, ci faptul că cere niște sume astronomice pentru a boxa.

Floyd Mayweather vrea o bursă de 600 de milioane de dolari (unii de la noi au spus euro), dacă îi bate pe Connor McGreggor și Khabib Nurmagomedov (ambii din UFC), potrivit englezilor de la Daily Mail.

Sigur, în box, la fel ca în orice sport de contact, trebuie să fii plătit raportat la miza luptei în care vei fi angrenat, la eventualele traume fizice și psihice cu care poți rămâne, la palmaresul și experiența ta în acest sport. Dar ce face Mayweather depășește orice imaginație. Poate exagerez eu. Poate face și acte de binefacere, iar eu nu știu. Dar un lucru e cert. Dacă ai un anumit statut și o anumită avere, lumea nu trebuie să vadă doar această latură, ci și pe cea umană. Iar felul în care Mayweather își afișează luxul în care trăiește dovedește doar prima parte. Am văzut zilele astea pe youtube un clip în care pugilistul american primește un portret al său realizat din pietre de diamant.

În 2015, când s-a luptat cu Paquiao, meci care s-a difuzat pe la 6 dimineața la noi, nu mi s-a părut atât de competitiv raportat la nivelul său, dar chiar și așa a fost declarat învingător la puncte.

În 1974, în Zaire, țară condusă cu o mână de fier de Joseph Mobutu, Muhammad Ali l-a învins prin KO pe George Foreman după opt runde. Și ambii s-a ales cu câte 5 milioane de dolari, conform bloodyelbow.com. 

Deci, diferență de la cer la pământ. Și atunci boxul era cu totul altceva față de vremurile actuale. Mult mai dur. Aprindea altfel de pasiuni în rândul publicului.

Foto: Twitter.com/FloydMayweather

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply