Fostul campion mondial la box, acum în vârstă de 43 de ani, s-a tot retras din activitate. Acum, e gata să urce din nou în ring. Pentru a câta oară? Asta numai el poate ști. Problema nu e că luptă și la această vârstă, nici că e bogat și celebru. Nu asta e partea negativă, ci faptul că cere niște sume astronomice pentru a boxa.
Floyd Mayweather vrea o bursă de 600 de milioane de dolari (unii de la noi au spus euro), dacă îi bate pe Connor McGreggor și Khabib Nurmagomedov (ambii din UFC), potrivit englezilor de la Daily Mail.
Sigur, în box, la fel ca în orice sport de contact, trebuie să fii plătit raportat la miza luptei în care vei fi angrenat, la eventualele traume fizice și psihice cu care poți rămâne, la palmaresul și experiența ta în acest sport. Dar ce face Mayweather depășește orice imaginație. Poate exagerez eu. Poate face și acte de binefacere, iar eu nu știu. Dar un lucru e cert. Dacă ai un anumit statut și o anumită avere, lumea nu trebuie să vadă doar această latură, ci și pe cea umană. Iar felul în care Mayweather își afișează luxul în care trăiește dovedește doar prima parte. Am văzut zilele astea pe youtube un clip în care pugilistul american primește un portret al său realizat din pietre de diamant.
În 2015, când s-a luptat cu Paquiao, meci care s-a difuzat pe la 6 dimineața la noi, nu mi s-a părut atât de competitiv raportat la nivelul său, dar chiar și așa a fost declarat învingător la puncte.
În 1974, în Zaire, țară condusă cu o mână de fier de Joseph Mobutu, Muhammad Ali l-a învins prin KO pe George Foreman după opt runde. Și ambii s-a ales cu câte 5 milioane de dolari, conform bloodyelbow.com.
Deci, diferență de la cer la pământ. Și atunci boxul era cu totul altceva față de vremurile actuale. Mult mai dur. Aprindea altfel de pasiuni în rândul publicului.
Foto: Twitter.com/FloydMayweather
Similare
Salut! Numele meu este Robert Popa și sunt un tânăr jurnalist în căutare de noi provocări. Lucrez în presă de cinci ani, perioadă în care am scris preponderent pe sport. Am o meserie în care îmbin utilul cu plăcutul. Să mergi la evenimente precum meciurile echipei naționale de fotbal în calitate de reporter, să intervievezi mari personalități din sport și să-ți vezi numele în ziar e un lucru extraordinar. E ceva care te motivează și, în același timp, care te responsabilizează. Am început să scriu încă de la 20 de ani, pe un blog personal. Primul ziar la care am colaborat este Presa Locală, unde am activat timp de aproape două luni în 2016. Din 6 iulie 2016 și până pe 8 ianuarie 2018 am fost redactor pe sport la Ziua de Cluj. În perioada 20 februarie 2017 - 29 mai 2017 am moderat emisiunea ZIUAlive, în fiecare luni, pe teme de sport. Am fost, de asemenea, colaborator al postului de radio Realitatea FM Cluj. Aici, în fiecare zi de luni, am participat la emisiunea 1 la 1, discutând tot despre sport, în perioada 18 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 :) În ianuarie 2018 am scris la Gazeta Sporturilor. Această colaborare am reluat-o în 2019, cu ocazia unui material despre Ioan Onacă, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda din finala Cupei României 1961. Turdenii s-au impus cu 2-1 împotriva celor de la Rapid, după ce au revenit de la 0-1. Vreau să adresez mulțumiri redacției GSP pentru anii în care au implementat Jurnalisport, un proiect care oferea oricui posibilitatea să scrie la cel mai prestigios ziar de sport din țară. Din 23 ianuarie 2018 sunt reporter la Look TV. Pe parcursul anului 2019 am mai publicat materiale în revista Eita României, pe citynews.ro și casiansoneriu.ro. Tot în 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism cu tema ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă”. Lucrarea am publicat-o anul trecut, la editura clujeană Accent. Din 22 octombrie 2020 semnez texte în publicația Cjsport.ro.
No Comments