Editoriale

NOTELE luate de jucătorii lui CFR Cluj după succesul cu Lazio Roma din Europa League

Campioana României a avut un start perfect în grupele Europa League. Joi, pe stadionul din Gruia, CFR Cluj s-a impus cu 2-1 în fața rivalei lui AS Roma, Lazio.

Italienii au condus cu 1-0, după reușita lui Bartolomeu Jacinto Quissanga din minutul 25. Avantajul fragil al trupei lui Simone Inzaghi nu i-a speriat, însă, pe jucătorii antrenați de Dan Petrescu. Mai întâi, Damjan Djokovic a scos un 11 metri, pe care Ciprian Deac l-a transformat fără probleme.

În ultimul sfert de oră al partidei, Billel Omrani a înscris spectaculos cu capul pentru 2-1, după ce nimerise bara la faza anterioară.

GIEDRIUS ARLAUSKIS – NOTA 8 – A luat un gol în prima repriză, dar a avut și multe intervenții care în final au făcut diferența. Pe final a fost puțin imprudent și a luat un galben. Un nou avertisment în jocurile viitoare îi poate aduce o suspendare.

MARIO CAMORA – NOTA 7 – Căpitanul formației clujene a evoluat integralist și a pus umărul prin lunga sa experiență în cupele europene la o victorie istorică pentru gruparea alb-vișinie.

MIKE CESTOR – NOTA 7 – Fundașul central transferat de CFR de la Astra a greșit la golul înscris de Lazio, dar a avut și momente în care le-a pus probleme atacanților și mijlocașilor ofensivi ai oaspeților. Pe final a primit un avertisment, iar dacă va mai lua unul în următoarele etape va fi suspendat.

KEVIN BOLI – NOTA 7 – Întors recent la CFR Cluj, Boli își reintră ușor-ușor în forma de odinioară, când a contribuit la cucerirea a două titluri cu ardelenii.

ANDREI BURCĂ – NOTA 7 – Tânărul apărător a evoluat integralist și s-a dovedit a fi o nouă achiziție inspirată de la Botoșani, după Mihai Bordeianu și Cătălin Golofca.

ANDREI PETELEU – NOTA 7 – Fundașul dreapta de 27 de ani, care poate juca la nevoie și în poziția de apărător stânga, a bifat toate minutele confruntării cu Lazio. Și a avut o prestație destul de bună.

MIHAI BORDEIANU – NOTA 7 – A coordonat bine jocul campioanei la mijlocul terenului, ajutându-i pe coechipieri să obțină o mare victorie în grupele Europa League.

DAMJAN DJOKOVIC – 7,5 – Mijlocașul croat a prins toate minutele duelului de joi și a scos penalty-ul din care Ciprian Deac a restabilit egalitatea.

ADRIAN PĂUN – NOTA 8 – Al doilea golgheter din Liga 1, cu 6 reușite, a colaborat foarte bine cu Billel Omrani. În minutul 75 i-a pasat decisiv francezului, care a adus-o pe CFR în avantaj. Tot Păun i-a dat o pasă de gol lui Omrani și la Glasgow, în victoria 4-3 din preliminariile Champions League.

LACINA TRAORE – NOTA 6 – Atacantul ivorian a început titular, dar încă e departe de prestațiile care l-au consacrat în tricoul vișiniu.  La pauză a fost înlocuit cu Billel Omrani.

CIPRIAN DEAC – NOTA 8 – Internaționalul român a restabilit egalitatea pentru CFR și a construit alături de Păun faza din care Omrani a punctat pentru 2-1. În prelungiri a fost înlocuit de Cătălin Golofca.

BILLEL OMRANI – NOTA 9 – Atacantul francez de origine algeriană a reușit încă un meci remarcabil pentru CFR. Intrat după pauză, Omrani a fost aproape de 2-1, mingea trecând puțin pe lângă poarta italienilor după un șut din careu. În minutul 75 a primit o pasă ideală de la Păun, a nimerit bara, dar balonul a ajuns din nou în posesia sa și a înscris cu capul golul de trei puncte. A ajuns la 7 reușite în actuala ediție a cupelor europene și la 10 per total, toate în tricoul CFR-ului.

JUAN EMMANUEL CULIO – NOTA 7 – Argentinianul care o învingea pe AS Roma de unul singur în 2008, cu o dublă, a intrat în minutul 84 și a jucat aproape perfect după o lungă perioadă în care accidentările l-au ținut departe de gazon. Prin prezența la meciul de joi, Culio a stabilit un record uimitor. A înregistrat cu o echipă românească victorii europene în fața ambelor formații din capitala Italiei, AS Roma și Lazio.

CĂTĂLIN GOLOFCA – FĂRĂ NOTĂ – A intrat în ultimele două minute ale partidei, neavând prea mult timp pentru a-și arăta valorea în fața jucătorilor de la Lazio.

DAN PETRESCU – NOTA 8 – Cu un număr limitat de jucători pentru cupele europene și cu mai mulți componenți de bază indisponibili, Dan Petrescu a construit un prim 11 competitiv în fața mult mai titratei Lazio Roma.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply