Legende

Reacția lui Pochettino după ce a scris istorie cu Tottenham în Champions League: ”Avem niște caractere extraordinare”

Tottenham a ajuns pentru prima dată în careul de ași ai Ligii Campionilor, după cel mai spectaculos joc din sferturi.

Învinsă cu 1-0 în tur, Manchester City a început perfect. Raheem Sterling a primit o pasă de la De Bruyne și l-a învins pe Lloris. Marcatorul din tur, Heung-Min Son, a egalat pentru londonezi. Același jucător a adus-o pe Tottenham la conducere, după o execuție fabuloasă.

Cetățenii nu s-au lăsat, iar Bernardo Silva a făcut 2-2. Recitalul de pe teren a continuat în minutul 20, când Sterling a readus-o pe City în avantaj. În partea a doua, echipa lui Guardiola a făcut 4-2, prin Sergio Aguero. La acest scor, Manchester City era calificată în semifinalele Champions League.

Tottenham și-a revenit, însă, din nou. Fernando Llorente a marcat pentru 3-4 cu o lovitură de cap. La această fază, gazdele au reclamat un henț. Cu toate acestea, centralul a validat golul după consultarea probei video.

Prelungirile au adus și cel mai tensionat moment al jocului. Sterling a înscris pentru 5-3, iar City se vedea deja în semifinale. Situația s-a răsturnat, însă, după doar un minut. Golul a fost anulat pe motiv de offside. Tottenham se pregătește acum de duelul cu Ajax, pentru un loc în finala Ligii.

”Este incredibil cum am terminat meciul. Sunt așa de bucuros și de mândru de jucătorii mei. Au fost fantastici, sunt niște eroi. Înainte de a fi aici, am spus că voi fi mândru indiferent ce se va întâmpla. Eram foarte dezamăgiți (când am luat al cincilea gol – n. red.), dar totul s-a schimbat după acea decizie. Iubim fotbalul, simțim pasiunea pentru el și învățăm din tot ceea ce trăim pe teren. Tot ce trebuie să faci e să crezi în tine. Am vrut să ne luptăm și azi am scos la iveală niște caractere extraordinare. Să marchezi trei goluri la Manchester City nu e ușor. Îi felicităm și pe ei. Au fost fantastici. Cred că am avut parte de un meci foarte competitiv.” Mauricio Pochettino, antrenor Tottenham

”A fost un joc frumos pentru toată lumea. Au existat o mulțime de ocazii. Mai ales după primele 20 de minute. Prima repriză s-a terminat 3-2. După pauză am dat totul. Nu ne-a fost ușor să ne creem ocazii. Am făcut și unele greșeli în această competiție. Am marcat câte goluri ne-au trebuit. Finalul a fost unul rău pentru noi. Dar o felicit pe Tottenham. Felicit jucătorii de acolo. Au fost mai buni și au ajuns în semifinale. A fost o iluzie incredibilă pentru noi. Să fim în semifinale. Acest club nu a fost de multe ori în semifinale. Doar o dată s-a întâmplat.” Josep Guardiola, antrenor Manchester City

Foto: Mauricio Pochettino (dreapta) și fotbalistul sud-coreean Heung-Min Son/ sursă: fourfourtwo.com

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply