Editoriale

NOTELE primite de tricolori după înfrângerea cu Suedia

România a început cu stângul preliminariile pentru Euro 2020, 1-2 cu Suedia, deși în unele momente a arătat că poate scoate măcar un egal. Rezultatul de sâmbătă trebuie, totuși, să îi dea de gândit selecționerului Cosmin Contra. Același lucru este valabil și pentru jucătorii primei reprezentative.

CIPRIAN TĂTĂRUȘANU – NOTA 5 – Portarul legitimat la Nantes a încasat două goluri, dar a avut și câteva intervenții salvatoare.

CRISTIAN MANEA – NOTA 5 – A fost integralist în partida de la Stockholm, dar nu s-a remarcat în mod special.

DRAGOȘ GRIGORE – NOTA 4 – A greșit la golul înscris de Quaison, iar din acel moment, gazdele au prins mai mult curaj. Pe final a primit un cartonaș galben, după un fault la autorul primului gol.

CRISTIAN SĂPUNARU – NOTA 5 – A fost avertizat după un duel cu Berg, iar pe final a avut o ocazie de 2-2.

NICUȘOR BANCU – NOTA 5 – În minutul 27, mijlocașul Universității Craiova a creat o fază de gol pentru Răzvan Marin. Șutul fotbalistului de la Standard nu a fost, însă, unul convingător.

TUDOR BĂLUȚĂ – NOTA 5 – A jucat 77 de minute, fiind apoi înlocuit de atacantul lui Rapid Viena, Andrei Ivan.

RĂZVAN MARIN – NOTA 6 – A avut două ocazii de gol și a contribuit decisiv la golul marcat de Claudiu Keșeru.

ALEXANDRU CHIPCIU – NOTA 5 – Mijlocașul Spartei Praga a tras la poartă în minutul 14, dar balonul ușor deviat s-a oprit în brațele lui Olsen.

NICOLAE STANCIU – NOTA 4 – Decarul tricolorilor a avut o șansă de a deschide scorul în minutul 32, din lovitură liberă. Greșeala de la golul de 2-0 al suedezilor a influențat, însă, decisiv soarta jocului. Stanciu a încercat să respingă mingea, aceasta a ajuns la Claesson, care a găsit un culoar de șut și l-a învins pe Tătărușanu.

ALEXANDRU MITRIȚĂ – NOTA 5 – Mijlocașul lui New York City a irosit o șansă de gol în prima repriză, când a tras peste poarta lui Olsen. A fost înlocuit la pauză de Claudiu Keșeru, care va reduce din diferență în repriza a doua.

GEORGE PUȘCAȘ – NOTA 5 – Jucătorul care a avut o mare contribuție la calificarea naționalei de tineret la Euro a avut o ocazie de gol în prima repriză. A părăsit terenul în minutul 64, când a intrat Ianis Hagi.

CLAUDIU KEȘERU – NOTA 6 – Atacantul legitimat la Ludogoreț a marcat golul de onoare al României, după ce a reluat cu capul o centrare a lui Răzvan Marin.

IANIS HAGI – NOTA 5 – L-a înlocuit pe George Pușcaș în minutul 64, dar nu a reușit să iasă în evidență.

ANDREI IVAN – FĂRĂ NOTĂ – A fost introdus de Contra în minutul 77, dar nu a avut suficient timp ca să remarce.

COSMIN CONTRA – NOTA 5 – Selecționerul României nu a gestionat prea bine absența mai multor jucători de bază, iar rezultatul de sâmbătă îi îngreunează drumul spre Euro 2020.

Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply