Interviuri

Interviu cu Sorin Cârțu, după rezultatele dezamăgitoare obținute de CFR Cluj și FCSB în Europa League: ”Aici e răspunsul”

Campioana României a pierdut cu 0-2 pe terenul celor de la Dudelange, în prima manșă din play-off-ul Europa League. Deținătoarea titlului din Luxemburg este cotată la doar 3,9 de milioane de euro, dar asta nu a împiedicat-o să fie acum la 90 de minute de o calificare istorică în grupele competiției. Victoria de aseară este prima obținută de o formație din această țară împotriva unui club din România.

FCSB nu a scăpat nici ea ușor. A cedat cu 1-3 în deplasarea cu Rapid Viena, grupare care în manșa a doua din turul 3 preliminar o zdrobise pe Slovan Bratislava, scor 4-0.

Fost antrenor al celor două echipe, în sezonul 2010-2011, Sorinaccio (62 ani) a analizat șansele pe care CFR și FCSB le au în returul de joia viitoare.

Bună dimineața, domnule Cârțu. Ați urmărit meciurile CFR-ului și FCSB-ului de aseară?

Al CFR-ului nu l-am urmărit. Am fost plecat. L-am văzut doar pe cel jucat de Steaua.

Cum vi se pare faptul că CFR, de exemplu, a ajuns să piardă cu o echipă din Luxemburg?

Nu știu ce să spun. Vorbesc așa? N-am văzut ce s-a întâmplat, cum au jucat. Nici nu știu care e valoarea echipei din Luxemburg. Dar, în orice caz, eliminând-o și pe Legia Varșovia, (cei de la CFR – n. red.) erau anunțați că nu e (orice – n. red.) echipă. Rezultatele care au fost înainte nu sunt întâmplătoare. Cele cu Legia Varșovia (2-1 și 2-2 – n. red.). Înseamnă că e ceva de ea.

Din câte am văzut, niciun jucător de la Dudelange nu depășește 100, chiar 200.000 de euro cota.

Cota, cota, dar nu știi ce salarii au, ce bani au. Cota nu prea echivalează cu banii pe care îi ai ca salariu.

Dar o vedeți pe CFR în stare să întoarcă scorul?

Poate să întoarcă. De ce nu ar putea? Au și ei fotbaliști buni, care pot să realizeze acest lucru. E un scor greu, dar nu ar trebui să-i sperie, doar nu întâlnesc nu știu ce echipă.

Și în ceea ce o privește pe FCSB, cu Rapid Viena?

La ea cred că ar fi trebuit să fie un scor care să îi dea șanse mai mari de calificare. Dacă ar fi fost un 3-2, 4-3, știi cum e. Cam așa, pe aici trebuia să fie scorul. În repriza a doua au avut situații bune de a marca. E greu să te gândești că vor putea să dea 2-0 fără probleme. Eu o văd pe Rapid Viena că ar putea să le dea goluri la București. Dar să vedem.

Revenind la cealaltă partidă. Cum vă explicați faptul că fotbalul din Luxemburg a crescut atât de mult, având în vedere că o echipă de acolo a reușit să bată campioana României?

Nu le știu istoria exact, strategia sau soarta lor. Probabil că au la momentul acesta o anumită finanțare. În general, fotbalul crește în valoare când ai un buget, o finanțare care poate să-ți permită să ai anumiți jucători. Am înțeles că au niște jucători care au fost în divizia B din Franța. Sigur aici e răspunsul.

Dumnevoastră intenționați să mai antrenați vreodată?

Nu, nu. M-am lăsat. Îi las pe alții.

Foto: libertatea.ro

CITEȘTE ȘI:

Juvhel Tsoumou, atacantul care s-a școlit în fotbalul german și cel englez, iar acum are planuri mari cu Hermannstadt

Artyom Karamyan: ”Idolul meu a fost Rivaldo și toți prietenii îmi ziceau că semăn cu el”. Cum a ajuns în Liga 1 alături de fratele său geamăn și unde antrenează în prezent

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply