Campioana României a pierdut cu 0-2 pe terenul celor de la Dudelange, în prima manșă din play-off-ul Europa League. Deținătoarea titlului din Luxemburg este cotată la doar 3,9 de milioane de euro, dar asta nu a împiedicat-o să fie acum la 90 de minute de o calificare istorică în grupele competiției. Victoria de aseară este prima obținută de o formație din această țară împotriva unui club din România.
FCSB nu a scăpat nici ea ușor. A cedat cu 1-3 în deplasarea cu Rapid Viena, grupare care în manșa a doua din turul 3 preliminar o zdrobise pe Slovan Bratislava, scor 4-0.
Fost antrenor al celor două echipe, în sezonul 2010-2011, Sorinaccio (62 ani) a analizat șansele pe care CFR și FCSB le au în returul de joia viitoare.
Bună dimineața, domnule Cârțu. Ați urmărit meciurile CFR-ului și FCSB-ului de aseară?
Al CFR-ului nu l-am urmărit. Am fost plecat. L-am văzut doar pe cel jucat de Steaua.
Cum vi se pare faptul că CFR, de exemplu, a ajuns să piardă cu o echipă din Luxemburg?
Nu știu ce să spun. Vorbesc așa? N-am văzut ce s-a întâmplat, cum au jucat. Nici nu știu care e valoarea echipei din Luxemburg. Dar, în orice caz, eliminând-o și pe Legia Varșovia, (cei de la CFR – n. red.) erau anunțați că nu e (orice – n. red.) echipă. Rezultatele care au fost înainte nu sunt întâmplătoare. Cele cu Legia Varșovia (2-1 și 2-2 – n. red.). Înseamnă că e ceva de ea.
Din câte am văzut, niciun jucător de la Dudelange nu depășește 100, chiar 200.000 de euro cota.
Cota, cota, dar nu știi ce salarii au, ce bani au. Cota nu prea echivalează cu banii pe care îi ai ca salariu.
Dar o vedeți pe CFR în stare să întoarcă scorul?
Poate să întoarcă. De ce nu ar putea? Au și ei fotbaliști buni, care pot să realizeze acest lucru. E un scor greu, dar nu ar trebui să-i sperie, doar nu întâlnesc nu știu ce echipă.
Și în ceea ce o privește pe FCSB, cu Rapid Viena?
La ea cred că ar fi trebuit să fie un scor care să îi dea șanse mai mari de calificare. Dacă ar fi fost un 3-2, 4-3, știi cum e. Cam așa, pe aici trebuia să fie scorul. În repriza a doua au avut situații bune de a marca. E greu să te gândești că vor putea să dea 2-0 fără probleme. Eu o văd pe Rapid Viena că ar putea să le dea goluri la București. Dar să vedem.
Revenind la cealaltă partidă. Cum vă explicați faptul că fotbalul din Luxemburg a crescut atât de mult, având în vedere că o echipă de acolo a reușit să bată campioana României?
Nu le știu istoria exact, strategia sau soarta lor. Probabil că au la momentul acesta o anumită finanțare. În general, fotbalul crește în valoare când ai un buget, o finanțare care poate să-ți permită să ai anumiți jucători. Am înțeles că au niște jucători care au fost în divizia B din Franța. Sigur aici e răspunsul.
Dumnevoastră intenționați să mai antrenați vreodată?
Nu, nu. M-am lăsat. Îi las pe alții.
Foto: libertatea.ro
CITEȘTE ȘI:
Juvhel Tsoumou, atacantul care s-a școlit în fotbalul german și cel englez, iar acum are planuri mari cu Hermannstadt
Artyom Karamyan: ”Idolul meu a fost Rivaldo și toți prietenii îmi ziceau că semăn cu el”. Cum a ajuns în Liga 1 alături de fratele său geamăn și unde antrenează în prezent
Similare
Salut! Numele meu este Robert Popa și sunt un tânăr jurnalist în căutare de noi provocări. Lucrez în presă de șase ani, perioadă în care am scris preponderent pe sport. Am o meserie în care îmbin utilul cu plăcutul. Să mergi la evenimente precum meciurile echipei naționale de fotbal în calitate de reporter, să intervievezi mari personalități din sport și să-ți vezi numele în ziar e un lucru extraordinar. E ceva care te motivează și, în același timp, care te responsabilizează. Am început să scriu încă de la 20 de ani, pe un blog personal. Primul ziar la care am colaborat este Presa Locală, unde am activat timp de aproape două luni în 2016. Din 6 iulie 2016 și până pe 8 ianuarie 2018 am fost redactor pe sport la Ziua de Cluj. În perioada 20 februarie 2017 - 29 mai 2017 am moderat emisiunea ZIUAlive, în fiecare luni, pe teme de sport. Am fost, de asemenea, colaborator al postului de radio Realitatea FM Cluj. Aici, în fiecare zi de luni, am participat la emisiunea 1 la 1, discutând tot despre sport, în perioada 18 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 :) În ianuarie 2018 am scris la Gazeta Sporturilor. Această colaborare am reluat-o în 2019, cu ocazia unui material despre Ioan Onacă, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda din finala Cupei României 1961. Turdenii s-au impus cu 2-1 împotriva celor de la Rapid, după ce au revenit de la 0-1. Vreau să adresez mulțumiri redacției GSP pentru anii în care au implementat Jurnalisport, un proiect care oferea oricui posibilitatea să scrie la cel mai prestigios ziar de sport din țară. Din 23 ianuarie 2018 sunt reporter la Look TV (actualul Look Sport+), unde am mai îndeplinit funcția de editor al site-ului looksport.ro, al paginii de facebook Look Sport și al canalului de YouTube cu același nume, dar și de coordonator al jurnalului de sport. Pe parcursul anului 2019 am mai publicat materiale în revista Elita României, pe citynews.ro și casiansoneriu.ro. Tot în 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism cu tema ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă”. Lucrarea am publicat-o în 2020, la editura clujeană Accent. Din 22 octombrie 2020 semnez texte în publicația Cjsport.ro. Tot din anul 2020, din luna decembrie, coordonez săptămânal Rezumatele Etapei din Liga 1. Din luna ianuarie 2021 sunt și producător al emisiunii Look Sport Special, unde difuzez cele mai importante declarații de la meciurile de fotbal din Liga 1, de la partidele echipelor naționale de seniori și de tineret, dar și din interviurile realizate de mine în format video sau prin telefon. Tot în 2021 am mai început o colaborare cu redacția de sport a postului Prima TV.
No Comments