Legende

Shin Tae-yong: ”Ni se dădeau doar 1% șanse cu Germania, dar am simțit că o putem bate”

Deși s-au oprit în faza grupelor la Cupa Mondială din 2018, jucătorii Coreii de Sud au făcut o partidă de povestit copiilor și nepoților înainte de a-și lua zborul spre casă.

Coreea de Sud a învins campioana en-titre, Germania, cu scorul de 2-0, ambele goluri venind în prelungiri. A fost primul succes al reprezentativei asiatice în fața unei deținătoare a titlului sprem la un Campionat Mondial. Despre partida disputată la Kazan (Rusia) s-ar putea vorbi zile, săptămâni sau chiar ani, și tot nu ar fi de ajuns. Declarația selecționerului Shin Tae-yong scoate, însă, în evidență ce atmosferă a fost în jurul echipei înainte și după duelul cu naționala Germaniei.

”Este o zi măreață pentru noi. Sunt dezamăgit că plecăm acasă, dar în același timp simt că am făcut niște progrese. Cu o zi înaintea meciului ni se dădeau doar 1% șanse de a reuși ceva cu Germania. Dar le-am spus băieților că e ultimul lor joc și că trebuie să lupte pentru un final frumos. Germania e campioana mondială, este lider în clasamentul FIFA, dar când am văzut ce greșeli face, am simțit că o putem bate.” Shin Tae-yong, selecționer Coreea de Sud

Rezultatele înregistrate de Coreea de Sud la Cupa Mondială 2018: 0-1 cu Suedia, 1-2 cu Mexic și 2-0 cu Germania

Foto: fifa.com

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply