Legende

Osako: ”Să marchez la Cupa Mondială era un vis pe care îl aveam din copilărie”

După egalul Islandei cu Argentina (1-1) și victoria Mexicului în fața campioanei mondiale Germania (1-0), a venit rândul Japoniei ca să scrie istorie la ediția din 2018.

A fost 2-1 pentru selecționata din Țara Soarelui Răsare, un rezultat cu adevărat mare, având în vedere numele grele din lotul sud-americanilor (David Ospina, Juan Cuadrado, Radamel Falcao sau James Rodriguez). Fostul fotbalist de la Manchester United, Shinji Kagawa, a deschis scorul în minutul 6 din lovitură de la 11 metri. Penalty-ul a venit în urma unui henț comis de Carlos Sanchez, care a fost eliminat. Roșul primit de mijlocașul columbian este al doilea cel mai rapid din istoria Cupei Mondiale, la nici 3 minute de la fluierul de start.

Columbia nu a cedat, iar în minutul 39, dintr-o lovitură liberă executată pe jos de către Juan Fernando Quintero, scorul a devenit egal. Cei care au câștigat au fost, însă, tot ”samuraii”. În minutul 73, la capătul unei lovituri de colț, Yuya Osako a reluat mingea în plasă și a stabilit rezultatul final. Japonia a făcut, astfel, un prim pas către optimile Campionatului Mondial din Rusia.

Cel mai entuziasmat om în urma rezultatului de luni, 19 iunie 2018, a fost chiar Osako. Atacantul de 28 ani, legitimat la FC Koln, a făcut o declarație uimitoare la finalul partidei.

”Să marchez un gol la Cupa Mondială era un vis pentru mine, încă de când eram copil. Sunt extrem de fericit că am reușit asta.” Yuya Osako, Japonia

”La începutul meciului cred că am fost mai agresivi. Desigur, am avut și avantajul de a avea un jucător în plus pe teren, dar acesta nu a fost singurul. Cred că am fost mai buni decât ei. Am fost mai bine poziționați, am știut ce vrem de la acest joc.” Akira Nishino, selecționer Japonia

Foto: twitter.com/fckoeln_en

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply