Statistici

Stoican, Pleșca și Golofca, recordmenii ultimei etape din sezonul regulat. Borna impresionantă atinsă de campioana FC Viitorul

Ultima rundă din sezonul regulat s-a încheiat cu noi recorduri pe prima scenă fotbalistică din România.

FC Viitorul, formație care a câștigat în premieră titlul anul trecut, a bifat partida cu numărul 200 în Liga 1. În ziua atingerii acestei borne, elevii lui Gică Hagi au învins cu 1-0 pe CSM Poli Iași, partidă care le-a asigurat constănțenilor prezența în play-off. Tot în acest joc, antrenorul ieșenilor, Flavius Stoican (41 ani), a înregistrat al 100-lea meci din carieră pe banca unei echipe din primul eșalon.

PLEȘCA, LA MECIUL 200 ÎN LIGA 1

Răzvan Pleșca (35 ani), portar care apără buturile lui Gaz Metan Mediaș din 2010, s-a aflat la apariția cu numărul 200 în Liga 1. Recordul a fost atins în duelul cu FC Botoșani, pierdut de găzari cu 0-1. Botoșăneanul Cătălin Golofca (28 ani), mijlocaș care a evoluat în acest sezon și la vicecampioana FCSB, a jucat pentru a 50-a oară în Liga 1, se arată în statisticile de pe lpf.ro.

10 GOLURI ÎN LIGA 1 PENTRU OMRANI

La capitolul goluri, Cosmin Achim (FC Voluntari) a înscris în premieră în prima ligă, în timp ce Billel Omrani (CFR Cluj) a marcat pentru a 10-a oară. Viegas Do Amaral „Edinho Junior” (Gaz Metan) şi Ross Nicholas (Sepsi) au debutat, de asemenea, în Liga 1.

PRIMELE ROȘII DIN 2018

Cartonaşele roşii primite de Andrei Prepeliţă şi Răzvan Horj au fost primele încasate de jucători în meciurile disputate în 2018.

Clasament golgheteri:

Harlem Gnohere (FCSB), George Ţucudean (Viitorul / CFR Cluj) – 12 goluri;
Gustavo (CS Universitatea Craiova), Alexandru Ioniţă (Astra / CFR Cluj) – 11 goluri.
Paul Batin (Concordia) – 10 goluri.
Florin Tănase (FCSB) – 9 goluri.
Silviu Balaure (Astra), Alexandru Băluţă (CS Universitatea Craiova), Dennis Man (FCSB), Mihai Roman I (FC Botoşani) – 8 goluri.

Clasament pasatori decisivi:

Ciprian Deac (CFR Cluj)– 10.
Constantin Budescu (FCSB) – 7.
Sergiu Hanca (Dinamo), Dan Nistor (CFR Cluj / Dinamo), Diogo Salomao (Dinamo), Eric De Oliveira (ex-Viitorul) – 5.
Nicuşor Bancu (CS Universitatea Craiova), Andrei Cristea (CSM Poli Iaşi), Florinel Coman (FCSB), Cristian Ganea (Viitorul), Alexandru Ioniţă (Astra / CFR Cluj), Olimpiu Moruţan (FC Botoşani), Adam Nemec (Dinamo), Florin Tănase (FCSB) – 4.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply