Editoriale

EDITORIAL | Știrile săptămânii

Dorinel Munteanu este profund afectat de ultimele scandaluri așa că, în loc să stea pe margine, să își îmbrățișeze și îmbărbăteze jucătorii, se ia la harță cu brigada “în negru”.

Privind de la umbra salariului său lunar de 16.000 de euro, ar fi trebuit să stea liniștit, doar că nu știe, nu mai știe cum se face. Barba cam nerasă pe fața-i lucioasă și cam roșiatică denotă multe frământări interioare, un stres pe care nu știe să-l gestioneze și mi-ar părea rău pentru el să clacheze.

Deciziile lui Moroiță (Andrei Moroiță, arbitru din prima ligă de fotbal din România – n. red.), pe care-l suspectez de nepricepere, nu au fost îngrozitor de inegale, (Dorinel Munteanu – n. red.) nu avea de ce să-și dea chiar așa în petic. Sper să se smulgă din vortexul pe care el singur l-a creat, să redevină adult, să termine cu gluma Oțelului care se califică în play-off pentru că este o echipă care, momentan, nu are ce căuta acolo.

Că tot suntem la capitolul glume, încă nu îmi pot reveni din șocul de la FC Voluntari, o echipă care respira normalitate, așa am crezut, dar intră în hora deciziilor ruinante și triste care vor duce probabil la autodemolare. Implozie. Să dai afara un antrenor ca Poenaru și să-ș înlocuiești cu Dică, pană nu demult etichetat marioneta unui patron mai cunoscut, apoi cu alte experiențe nereușite, nu pare decât un act de autosabotare. Și mai mare e gluma când tot “așa-zișii” experți ai cotelor de pariuri spun că Voluntariul se va salva de la retrogradare tocmai datorită deciziei de a-l angaja pe Dică antrenor. Suntem în filmele cu Louis de Funes jandarm?

Firele înfășurate grațios de Kopic au prins doi adversari până acum, dar echipa pare cenușie și epuizată, accidentarile din meciul cu Oțelul, musculare și fără “ajutorul” adversarilor, gâfâiala înfiorată a lăudatului paronimic Gnahore, tot Eddy (aluzie la Gnohere, golgheter în trecut la Dinamo și FCSB – n. red), când se uită la tabelă mai mult decât la adversari, ar trebui să le mai tempereze puțin elanul dinamoviștilor. Mai e mult până departe, chiar dacă departe înseamnă acum doar trei puncte. Ar fi păcat ca zâmbetul de bun venit din Liga 1 de pe chipul suporterilor să fie din nou înlocuit de o tânguire uscată. Mai ales că toată conjunctura promovării de anul trecut este imposibil de a se mai repeta.

Uneori, vertijul spiralei tembele din Liga a doua este deosebit de greu de vindecat. Botoșaniul nu se predă, prilej minunat pentru a-l saluta pe Bogdan Andone și de a ne reaminti modul absolut vertebral în care a părăsit FCSB-ul (în vara lui 2019, la ultima lui conferință de presă la FCSB, Bogdan Andone spunea că nu mai suportă să fie jignit de fani pentru decizii care nu-i aparțin, adică pentru implicarea finanțatorului George Becali în alcătuirea primului 11 – n. red.), lucru pe care nu l-a mai făcut niciun antrenor recent, mai alea de când severul arghirofil a învățat ce tip profesional trebuie să aducă la echipă pentru a-și putea transpune ideile inovatoare și profund personale pe terenul de joc. Ceața groasă care învăluia ultimele două locuri s-a cam ridicat de acolo și a apărut puțin mai sus.

Poate că parcursul slab al “lanternelor”, uneori cu ajutorul hazardului, le-a făcut pe celelalte echipe să se mai relaxeze, dar nu poți avea tot timpul parte de victorii norocoase în asociere cu ghinionul adversarilor. Se așteaptă o luptă frumoasă la retrogradare și chiar mai interesantă decât cea pentru titlu, CFR-ul pare ieșit, Rapidul are un antrenor ghinionist care nu a reușit să ducă o luptă pentru titlu până mai spre final niciodată. Restul, Craiova lui Rotaru trebuie să scape de Petev, iar patronul trebuie să ia un consilier bun, care să îi recomande un antrenor capabil, altfel visul de titlu al oltenilor nu va ramane decât același coșmar nespus de dureros.

Dintre toate echipele bune, exceptând FCSB-ul, Craiova a avut cei mai slabi antrenori, cel puțin raportat la pretenții si, uneori la lotul de jucatori, chiar dacă au fost ambalați de vânzare, iar asta ne-a păcălit doar pe noi, pentru că nu a vrut nimeni să-i cumpere. Și au avut dreptate. Și tot am stat la glume, ultima e despre Hagi, care îl vedea pe Ianis capabil să câștige Balonul de Aur. Mai bine ar sta cu ochii pe echipă, că nu prea i-a ieșit anul ăsta.

Adrian Stamate

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Petru martie 6, 2024 at 6:25 am

    Iar N.N. a revenit ca și antrenor la Craiova.

    • Reply Robert Popa martie 6, 2024 at 7:20 am

      Napoli e „Salvatore della patria” pentru FC U Craiova. Parcă văd că se va întoarce și Dan Petrescu la CFR, pentru al patrulea mandat. Ar fi păcat să nu se apropie măcar puțin de recordul italianului.

    Leave a Reply