Editoriale

EDITORIAL | Cea mai simplă definiție a succesului

Cu toții ne dorim să avem succes, iar sportivii cu atât mai mult, dar câți dintre noi se întreabă ce înseamnă de fapt succesul și cum se ajunge la el?

În imaginea de mai jos, vă voi prezenta o definiție cât se poate de simplă, dar relevantă pentru materialul de față.

Ca să atingem un obiectiv, în primul rând trebuie să avem speranță, însă nu o speranță iluzorie, ci una realistă, conformă cu posibilitățile noastre. Ba mai mult, nu trebuie să abandonăm lupta atât de ușor. Succesul nu va fi atins de la o zi la alta. El necesită timp.

O a doua condiție este unitatea. Nu poți reuși fără sprijinul celor din jurul tău. Deci, trebuie să lucrezi în echipă, și să fii alături de colegii tăi și la bine, și la rău.

Ajungem la capitolul creativitate. Adică să venim întotdeauna cu ceva nou, nu să copiem pur și simplu ideile celorlalți. Până la urmă, de aceea o competiție este frumoasă, pentru că rezultatele și strategiile sunt imprevizibile.

Dar, ca să crească șansele de reușită, comunicarea este obligatorie. Fiecare idee, fiecare decizie, fiecare problemă trebuie discutate înainte de luarea unor măsuri, iar apoi toată lumea să cadă de acord.

Să nu omitem echilibrul. E foarte important ca fiecare reușită să te motiveze să ajungi spre o nouă reușită, și nu să te facă să devii superficial, iar din vârful piramidei să ajungi la baza ei. Tot echilibrul presupune capacitatea de a o lua de la capăt după un eșec: realizarea greșelilor făcute și corectarea lor. Tot echilibrul presupune urmărirea scopului comun, nu a celui personal. Toată lumea trebuie să aibă parte de același nivel de recunoaștere după munca depusă.

Ultimul punct pune, iertați-mă că mă repet, punctul pe i. Adică este nevoie de sacrificiu. Dacă nu lăsăm orgoliul la o parte, dacă nu prioritizăm obiectivele esențiale, iar pe cele mai puțin importante să le ducem la îndeplinire după atingerea celor esențiale, atunci e foarte greu, uneori chiar imposibil, ca să atingem succesul.

Sper că v-a plăcut scurta mea analiză.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply