Statistici

SPECIAL | Atuurile Italiei în ziua finalei cu Anglia + Ce s-a întâmplat cu marcatorii și antrenorii din meciurile oficiale

A 16-a ediție a Campionatului European de Fotbal se va încheia în această seară. De la ora 22:00, pe grandiosul Wembley, selecționata Angliei înfruntă reprezentativa Italiei în marea finală. Este pentru prima dată când cele două naționale se duelează în ultimul act al unui turneu final.

Șapte ani au trecut de la ultima întâlnire oficială dintre Italia și Anglia. În 2014, la Cupa Mondială din Brazilia, „Squadra Azzurra” se impunea cu 2-1 în fața echipei antrenate atunci de Roy Hodgson. Câțiva jucători din acea confruntare i-am putea vedea și în această seară, atât din tabăra italiană, cât și cea engleză. Ultimii vor încerca să răzbune atât rezultatul din partida la care facem referire, cât și din alte meciuri care au avut loc de-a lungul istoriei. Anglia nu are amintiri plăcute cu Italia în jocurile cu miză. Din cele opt partide oficiale care au avut loc până acum, Anglia a obținut o singură victorie, în preliminariile Cupei Mondiale din 1978, dar a pierdut în schimb toată întâlnirile cu Italia de la turneele finale, fie că a fost vorba de Campionatul Mondial sau de cel European.

Săpând și mai adânc în trecut, vom descoperi că toți marcatorii din aceste dueluri sunt în viață. În ceea ce privește selecționerii, doar o parte dintre ei mai trăiesc. Situația lor și întreaga poveste a confruntărilor italiano-engleze se află AICI.

Foto: chroniclelive.co.uk

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply