Editoriale

OPINIE | Un gând bun, spus cu sinceritate, are o valoare inestimabilă

Mă gândeam la multe lucruri aseară, după tragica dispariție a lui Kobe Bryant, o legendă a baschetului american. Nu voi relua toate performanțele sale uriașe, îi las pe alții să o facă. Pe cei care urmăresc și înțeleg acest fenomen mai bine decât mine.

Dar vreau să vin cu o lecție, pe care mulți ar trebui să o învățăm la timpul potrivit. Nu ar trebui să fim fanii cuiva doar atunci când pleacă din această lume. Haideți să-i prețuim pe cei apropiați (familie, prieteni, cunoscuți) atâta timp cât sunt în viață, pentru că mai târziu vorbele vor fi de prisos. Să nu ezităm să contactăm pe cineva pentru a-i transmite un gând bun, pentru a ne asigura că este bine.

Pe vedete e mai greu să le contactăm, însă nu ne oprește nimeni să ne exprimăm aprecierea față de cineva fie printr-un text publicat pe internet, fie în discuțiile cu prietenii, fie chiar personalității respective dacă e posibil. Dar să o facem mai ales atunci când acea persoană este în viață.

Dacă ar fi să dau un exemplu personal, voi vorbi despre Cristian Țopescu, cel care m-a inspirat în cariera mea de ziarist.

Nu l-am cunoscut, dar cât a trăit el mi-am exprimat de multe ori aprecierea față de întreaga sa activitate. Și îl urmăream ori de câte ori apărea la tv. De meciurile comentate, care sunt și acum pe youtube, nici nu mai are rost să vorbesc. În 2014 țin minte că a comentat finala Roland Garros dintre Simona Halep și Maria Șarapova. A fost o mare bucurie pentru mine să aud un comentariu în direct al maestrului Țopescu. Avea 78 de ani atunci. Probabil a fost ultimul eveniment sportiv pe care l-a comentat.

Foto: Dan Bodea

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply