Editoriale

Badou Jack și Jean Pascal, greii care i-au făcut viața grea lui Bute, se vor întâlni în ring

Interesant. Doi coloși care i-au cam dat bătăi de cap lui Bute se vor lupta pe 28 decembrie, la Atlanta. Țin minte ambele întâlniri ale românului, cu Pascal în ianuarie 2014 și cu Jack în mai 2016.

S-au disputat cu noaptea în cap, pe la 5 sau 6. Cu Pascal a pierdut la puncte fostul nostru campion, meritat zic eu. Cu Badou Jack a fost un meci mai defensiv și egalul, care s-a dat inițial, era echitabil. Dar a venit și acea problemă cu dopajul, iar Jack a fost declarat învingător. Una peste alta, Bute merită apreciat pentru ce a realizat, a adus cinste țării, dar aș minți dacă aș spune că nu putea mai mult. Oare a fost chestiune de voință, de antrenori, de vitaminizare? Păcat de acel meci cu James DeGale din 2015, când merita pe deplin victoria, atunci chiar a boxat la adevărata valoare.

Cineva m-a întrebat de Froch, care i-a provocat lui Bute în 2012 prima înfrângere la profesioniști. Și i-am răspuns așa.

Am remarcat o chestie interesantă înaintea acelui meci. Englezul a meritat pe deplin victoria. Bute a fost un pic cu nasul pe sus atunci. Tot spunea că ”abia aștept să-i închid odată gura aia mare”. Și apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Avea nevoie de un antrenor care să știe cum să-l sfătuiască înaintea acelei lupte și a altor lupte. Când mă uitam la seria Rocky, personajul Micky îi dădea mereu sfaturi utile lui Rocky. Din viața reală, l-aș da exemplu pe Charlie Goldman, care l-a antrenat pe Rocky Marciano. Plus nenumăratele întâmplări povestite de George Mihalache în cartea ”Acolo, în colț, cineva te așteaptă”. Deci, e foarte important să ai pe cineva care să te sfătuiască corect, să te readucă cu picioarele pe pământ, să-ți spună ce faci bine și ce nu.

Foto: Facebook Badou Jack

CITIȚI ȘI

REMEMBER 2015 | Seara marilor dezamăgiri. Detronarea ”Ciocanului de Oțel” și controversata victorie a lui DeGale în fața lui Bute

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply