Legende

Arsene Wenger: ”Victoria e o consecință a calității jocului”

Arsene Wenger (69 ani) și-a dedicat 22 de ani din viață lui Arsenal. Cifră care l-a transformat într-unul dintre cei mai longevivi tehnicieni ai lumii. A cucerit 17 trofee interne cu tunarii, dintre care trei titluri în Premier League.

Marele regret rămâne că nu a triumfat și pe plan european, în 2006 jucând o finală de Champions League. Chiar și așa, Wenger păstrează o legătură specială cu formația de pe Emirates.

”Arsene, mă bucur să te văd din nou. Când le-ai vorbit fanilor, la ultimul meci de acasă, le-ai spus ”Sunt ca voi, un fan al lui Arsenal”. Deci, ce înseamnă a fi un fan al lui Arsenal?”, este întrebat Wenger într-un interviu acordat canalului de You Tube al clubului. ”Să fii sus și jos, la fel ca orice suporter al lui Arsenal. Nu vreau să judec prea mult. Vreau doar ca Arsenal să câștige. Să joace foarte bine. Pentru că victoria înseamnă pentru mine o consecință a calității meciului. A calității fotbalului pe care îl joci. Deci, sunt foarte atent la cum se dezvoltă jucătorii. La cum progresează cei tineri și la cum joacă”, este replica marelui tehnician francez.

Întrebat de unde urmărește acum meciurile foștilor elevi și de câte ori, Wenger a surprins. ”Mă uit la televizor mai mult. Nu mă voi întoarce pe Emirates (să antrenez – n. a.). Dar aș putea veni într-o zi să-i văd din nou. Am avut două perioade distinctive aici. Prima pe Highbury (stadion care a reprezentat casa lui Arsenal aproape un secol – n. a.). Acolo a fost o adevărată poveste de dragoste. După aceea a venit perioada în care pregăteam viitorul acestui club (se referă la stadionul Emirates – n. red.).”

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply