Spunea unul dintre prietenii mei acum câteva zile de un meci pe care l-a ascultat la radio. Mi-au venit și mie în minte câteva, dar o să mă rezum la unul singur în seara asta. Sincer, un meci ascultat la radio are un farmec aparte. Nu exagerez când spun asta. Pentru că fiecare detaliu pe care îl auzi de la difuzor îți stârnește imaginația. Ai senzația că fiecare cuvânt se transformă într-o acțiune pe care o vezi cum se desfășoară.
Am pățit acest lucru în vara lui 2012, când eram în vacanță și mă pregăteam de clasa a 12-a. A fost o pană de curent și în acea seară se juca prima manșă dintre FC Basel și CFR Cluj, din play-off-ul Ligii Campionilor. Și am avut o singură variantă ca să urmăresc partida. Am luat telefonul surorii mele, care avea bateria pe jumătate descărcată, am pus căștile și am căutat meciul pe frecvențe. Într-un final l-am găsit. Și comentatorul de la radio vorbea despre atacurile elvețienilor la poarta lui Mario Felgueiras, care s-au finalizat cu un gol din voleu reușit de Marco Streller.
După pauză, același comentator m-a mai dezmorțit puțin când a spus că Sougou pleacă pe contraatac și înscrie golul egalizator. Nici nu s-a dezmeticit bine săracul Sommer că Sougou s-a ivit din nou și a făcut 2-1. Comentatorul de la radio era să mai strige încă o dată „gooolll”, dar lui Sougou nu i-a mai ieșit figura. Așa că s-a terminat 2-1 pentru CFR-ul lui Ioan Andone, care se va califica în grupe după un nou succes cu formația din Țara Cantoanelor la Cluj, gol Kapetanos.
Și când mă gândesc la faptul că în ultimele minute, dacă nu la scurt timp după meci, a revenit curentul. Cam târziu, ce pot să zic. A întârziat curentul mai ceva ca un elev care venea mereu cu scuza că nu i-a sunat alarma de trezire, ori că a dat vecinul vreo petrecere la care nu l-a invitat sau poate prea mult s-a jucat.
Foto: worldfootball.net
Similare
Salut! Numele meu este Robert Popa și sunt un tânăr jurnalist în căutare de noi provocări. Lucrez în presă de cinci ani, perioadă în care am scris preponderent pe sport. Am o meserie în care îmbin utilul cu plăcutul. Să mergi la evenimente precum meciurile echipei naționale de fotbal în calitate de reporter, să intervievezi mari personalități din sport și să-ți vezi numele în ziar e un lucru extraordinar. E ceva care te motivează și, în același timp, care te responsabilizează. Am început să scriu încă de la 20 de ani, pe un blog personal. Primul ziar la care am colaborat este Presa Locală, unde am activat timp de aproape două luni în 2016. Din 6 iulie 2016 și până pe 8 ianuarie 2018 am fost redactor pe sport la Ziua de Cluj. În perioada 20 februarie 2017 - 29 mai 2017 am moderat emisiunea ZIUAlive, în fiecare luni, pe teme de sport. Am fost, de asemenea, colaborator al postului de radio Realitatea FM Cluj. Aici, în fiecare zi de luni, am participat la emisiunea 1 la 1, discutând tot despre sport, în perioada 18 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 :) În ianuarie 2018 am scris la Gazeta Sporturilor. Această colaborare am reluat-o în 2019, cu ocazia unui material despre Ioan Onacă, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda din finala Cupei României 1961. Turdenii s-au impus cu 2-1 împotriva celor de la Rapid, după ce au revenit de la 0-1. Vreau să adresez mulțumiri redacției GSP pentru anii în care au implementat Jurnalisport, un proiect care oferea oricui posibilitatea să scrie la cel mai prestigios ziar de sport din țară. Din 23 ianuarie 2018 sunt reporter la Look TV. Pe parcursul anului 2019 am mai publicat materiale în revista Eita României, pe citynews.ro și casiansoneriu.ro. Tot în 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism cu tema ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă”. Lucrarea am publicat-o anul trecut, la editura clujeană Accent. Din 22 octombrie 2020 semnez texte în publicația Cjsport.ro.
No Comments