Legende

Sougou, coșmarul lui Sommer. Amintiri dintr-un meci ascultat la radio, datorită unei pene de curent

Spunea unul dintre prietenii mei acum câteva zile de un meci pe care l-a ascultat la radio. Mi-au venit și mie în minte câteva, dar o să mă rezum la unul singur în seara asta. Sincer, un meci ascultat la radio are un farmec aparte. Nu exagerez când spun asta. Pentru că fiecare detaliu pe care îl auzi de la difuzor îți stârnește imaginația. Ai senzația că fiecare cuvânt se transformă într-o acțiune pe care o vezi cum se desfășoară.

Am pățit acest lucru în vara lui 2012, când eram în vacanță și mă pregăteam de clasa a 12-a. A fost o pană de curent și în acea seară se juca prima manșă dintre FC Basel și CFR Cluj, din play-off-ul Ligii Campionilor. Și am avut o singură variantă ca să urmăresc partida. Am luat telefonul surorii mele, care avea bateria pe jumătate descărcată, am pus căștile și am căutat meciul pe frecvențe. Într-un final l-am găsit. Și comentatorul de la radio vorbea despre atacurile elvețienilor la poarta lui Mario Felgueiras, care s-au finalizat cu un gol din voleu reușit de Marco Streller.

După pauză, același comentator m-a mai dezmorțit puțin când a spus că Sougou pleacă pe contraatac și înscrie golul egalizator. Nici nu s-a dezmeticit bine săracul Sommer că Sougou s-a ivit din nou și a făcut 2-1. Comentatorul de la radio era să mai strige încă o dată „gooolll”, dar lui Sougou nu i-a mai ieșit figura. Așa că s-a terminat 2-1 pentru CFR-ul lui Ioan Andone, care se va califica în grupe după un nou succes cu formația din Țara Cantoanelor la Cluj, gol Kapetanos.

Și când mă gândesc la faptul că în ultimele minute, dacă nu la scurt timp după meci, a revenit curentul. Cam târziu, ce pot să zic. A întârziat curentul mai ceva ca un elev care venea mereu cu scuza că nu i-a sunat alarma de trezire, ori că a dat vecinul vreo petrecere la care nu l-a invitat sau poate prea mult s-a jucat.

Foto: worldfootball.net

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply