Legende

ASTĂZI ÎN SPORT | Atentatul de la World Trade Center, o tragedie și pentru lumea sportului

11 septembrie 2001 rămâne una dintre cele mai negre zile din istoria Statelor Unite ale Americii. O serie de atentate teroriste au dus la prăbușirea Turnurilor Gemene. Consecințele au fost devastatoare. Aproape 3.000 de oameni au murit.

Tragedia petrecută la New York a îndurerat și lumea sportului, care a pierdut șase personalități. Printre decedați s-au numărat hocheistul Mark Bavis, fostul baschetbalist Dan Trent și jucătorul de cricket Nezam Hafiz. An de an, victimele de la World Trade Center sunt comemorate în sporturile din Statele Unite. Echipele de baseball New York Mets și Pittsburg Pirates nu încep meciurile fără un moment de reculegere.

În 2014, campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit nevinovat de instanță pentru uciderea iubitei sale. La următoarul proces, însă, instanța l-a pus sub acuzare. Sud-africanul a primit șapte ani de închisoare. Pedeapsa pentru crimă a fost mărită la 13 ani și 5 luni de detenție în 2017. Următoarea cerere de eliberarea condiționată o va putea depune în 2023.

Foto: Turnurile Gemene în anii 70/ sursa: thevintagenews

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply