Editoriale

EDITORIAL | Felicitări, dar cu ghilimelele de rigoare

După cum spuneam în vară, după retrogradarea lui Dinamo, la anumite cluburi contează mai mult lupta pentru influență, pentru funcții, câștigurile personale decât performanța sportivă și totodată viitorul pe termen lung.

A fost Urziceni (în 2009 campioană și cu un record de 8 puncte în grupele Champions League, în 2011 se desființează), a fost Vaslui (în 2011 ajunge pentru prima dată în grupele Europa League, în 2014 se retrage din competițiile naționale la final de sezon), au mai fost Poli Timișoara, ASA Târgu-Mureș (în 2015 vicecampioană, în 2017 se destramă), Oțelul Galați (nu ne referim la cel actual), Sportul Studențesc, Gaz Metan Mediaș (în 2020 pentru prima dată în play-off, în 2022 dispare), poate și Academica Clinceni (care la un an de la prima sa prezență în play-off-ul Ligii 1 s-a destrămat) acum i-a venit rândul Astrei Giurgiu (câștigătoare a Cupei României în 2014, a campionatului în 2016, calificată în 16-imile Europa League în sezonul 2016-2017, toate reușite în premieră).

Cum se poate vorbi de un fotbal profesionist, cu mari perspective de viitor, cu așteptări mari de la echipa națională, atâta timp cât cluburile dispar pe bandă rulantă? Se va reglementa vreodată cum să se organizeze fiecare club astfel încât să fie prevenit colapsul?

Multe cluburi de fotbal sunt exact ca și societatea de astăzi. Multe scandaluri, rezultate mai puțin, respectarea obligațiilor față de jucători și alți angajați la fel.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply