Editoriale

Dilema lui Chipciu odată cu revenirea în România

Alexandru Chipciu a semnat până în 2022 cu CFR Cluj. La parafarea înțelegerii a apărut chiar în treningul de prezentare al campioanei României, alături de fundașul Denis Ciobotariu, transferat de la Dinamo. Perioada următoare nu se anunță, însă, deloc ușoară pentru Chipciu.

Internaționalul de 30 de ani nu a evoluat niciun minut pentru Anderlecht în acest sezon. De șase ori a prins doar banca de rezerve. În rest nu s-a aflat nici măcar în lot. Ultimul meci la echipa de club l-a prins pe 19 mai, când era împrumutat de belgieni la Sparta Praga. Chipciu a bifat atunci 14 minute în partida cu Jablonec. La echipa națională a stat mult mai bine în ultima jumătate de an. A evoluat în dubla cu Malta, unde a marcat un gol, și în egalul cu Norvegia din deplasare (2-2).

Petrescu va avea, astfel, misiunea de a-l repune pe picioare pe fostul mijlocaș de la FCSB. Trei titluri a cucerit Chipciu cu roș-albaștrii, dar în prezent e departe de forma care l-a consacrat. În condițiile actuale, șansele de a fi titular cu Sevilia sunt mici. Primul meci din 16-imile Europa League va avea loc joi, 20 februarie, în Gruia. Returul e programat pe 27 februarie, în Spania.

”Analizând ofertele pe care le-am avut, CFR a atins toate punctele care mă interesau pe mine. În principal, familia. Îmi era foarte greu să plec departe cu familia. Am patru fete. Clujul mi se pare echipa unde m-aș putea integra cel mai bine. Orașul e foarte frumos. Am ales să vin aici pentru a fi o parte a mecanismului care e deja în funcțiune. Nu-mi doresc eu un număr de goluri. Nu sunt tipul de jucător care să dea 22 de goluri. Vreau să fac parte din acest mecanism și cu ajutorul meu să meargă mai bine.” Alexandru Chipciu, într-un interviu acordat pentru pagina de facebook a lui CFR Cluj

Foto: captură foto Facebook Fotbal Cluj CFR 1907 Cluj

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply