Alexandru Chipciu a semnat până în 2022 cu CFR Cluj. La parafarea înțelegerii a apărut chiar în treningul de prezentare al campioanei României, alături de fundașul Denis Ciobotariu, transferat de la Dinamo. Perioada următoare nu se anunță, însă, deloc ușoară pentru Chipciu.
Internaționalul de 30 de ani nu a evoluat niciun minut pentru Anderlecht în acest sezon. De șase ori a prins doar banca de rezerve. În rest nu s-a aflat nici măcar în lot. Ultimul meci la echipa de club l-a prins pe 19 mai, când era împrumutat de belgieni la Sparta Praga. Chipciu a bifat atunci 14 minute în partida cu Jablonec. La echipa națională a stat mult mai bine în ultima jumătate de an. A evoluat în dubla cu Malta, unde a marcat un gol, și în egalul cu Norvegia din deplasare (2-2).
Petrescu va avea, astfel, misiunea de a-l repune pe picioare pe fostul mijlocaș de la FCSB. Trei titluri a cucerit Chipciu cu roș-albaștrii, dar în prezent e departe de forma care l-a consacrat. În condițiile actuale, șansele de a fi titular cu Sevilia sunt mici. Primul meci din 16-imile Europa League va avea loc joi, 20 februarie, în Gruia. Returul e programat pe 27 februarie, în Spania.
”Analizând ofertele pe care le-am avut, CFR a atins toate punctele care mă interesau pe mine. În principal, familia. Îmi era foarte greu să plec departe cu familia. Am patru fete. Clujul mi se pare echipa unde m-aș putea integra cel mai bine. Orașul e foarte frumos. Am ales să vin aici pentru a fi o parte a mecanismului care e deja în funcțiune. Nu-mi doresc eu un număr de goluri. Nu sunt tipul de jucător care să dea 22 de goluri. Vreau să fac parte din acest mecanism și cu ajutorul meu să meargă mai bine.” Alexandru Chipciu, într-un interviu acordat pentru pagina de facebook a lui CFR Cluj
Foto: captură foto Facebook Fotbal Cluj CFR 1907 Cluj
Similare
Salut! Numele meu este Robert Popa și sunt un tânăr jurnalist în căutare de noi provocări. Lucrez în presă de cinci ani, perioadă în care am scris preponderent pe sport. Am o meserie în care îmbin utilul cu plăcutul. Să mergi la evenimente precum meciurile echipei naționale de fotbal în calitate de reporter, să intervievezi mari personalități din sport și să-ți vezi numele în ziar e un lucru extraordinar. E ceva care te motivează și, în același timp, care te responsabilizează. Am început să scriu încă de la 20 de ani, pe un blog personal. Primul ziar la care am colaborat este Presa Locală, unde am activat timp de aproape două luni în 2016. Din 6 iulie 2016 și până pe 8 ianuarie 2018 am fost redactor pe sport la Ziua de Cluj. În perioada 20 februarie 2017 - 29 mai 2017 am moderat emisiunea ZIUAlive, în fiecare luni, pe teme de sport. Am fost, de asemenea, colaborator al postului de radio Realitatea FM Cluj. Aici, în fiecare zi de luni, am participat la emisiunea 1 la 1, discutând tot despre sport, în perioada 18 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 :) În ianuarie 2018 am scris la Gazeta Sporturilor. Această colaborare am reluat-o în 2019, cu ocazia unui material despre Ioan Onacă, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda din finala Cupei României 1961. Turdenii s-au impus cu 2-1 împotriva celor de la Rapid, după ce au revenit de la 0-1. Vreau să adresez mulțumiri redacției GSP pentru anii în care au implementat Jurnalisport, un proiect care oferea oricui posibilitatea să scrie la cel mai prestigios ziar de sport din țară. Din 23 ianuarie 2018 sunt reporter la Look TV. Pe parcursul anului 2019 am mai publicat materiale în revista Eita României, pe citynews.ro și casiansoneriu.ro. Tot în 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism cu tema ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă”. Lucrarea am publicat-o anul trecut, la editura clujeană Accent. Din 22 octombrie 2020 semnez texte în publicația Cjsport.ro.
No Comments