Statistici

Țucudean și Gnohere, spaima portarilor din Liga 1. Ce jucători se mai regăsesc în TOP 6

Ediția 2017-2018 din Liga 1 a fost mai mult decât generoasă în ceea ce privește numărul de goluri marcate. Și încă nu s-a terminat. A mai rămas o etapă din sezonul regulat, plus alte 14 din play-off/play-out.

Până acum s-a marcat de 418 ori, adică o medie de 2,3 goluri pe meci. Echipa cu cel mai bun atac este FCSB, cu 50 goluri, iar cea mai bună apărare o are CFR Cluj, cu doar 13 goluri primite.

Golgheterii campionatului sunt Harlem Gnohere (30 ani, FCSB) și George Țucudean (26 ani, CFR Cluj – FOTO), ambii cu câte 12 goluri înscrise, se arată în statisticile de pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Gnohere  este la a doua experiență din România. A mai jucat și la Dinamo, unde a dat 17 goluri în prima divizie, exact cât are și la FCSB per total. A evoluat în trecut la formațiile belgiene Mons, Mouscron, Westerlo, Charleroi, Virton, dar și în Elveția, la Urania Geneva Sport și FC Bulle.

gnohere.1519119128

Harlem Gnohere joacă la FCSB din 2017/ Foto: lpf.ro

Țucudean a venit în această iarnă la CFR, de la FC Viitorul, în schimbul sumei de un milion de euro. Etapa trecută, în victoria ardelenilor cu Astra, atacantul născut în Arad a înscris primul gol în tricoul ”feroviarilor”. Alte 11 le-a dat la echipa lui Gică Hagi, în actuala stagiune. A mai jucat la Pandurii, ASA Târgu Mureș, FCSB, Charlton Athletic, Dinamo, Standard și UTA, însă nicăieri nu a reușit să se ridice la nivelul pe care l-a avut la Viitorul.

Clasamentul golgheterilor la finalul etapei a 25-a:

Harlem Gnohere, Ţucudean George – 12 goluri;

Gustavo Vagenin – 11 goluri;

Ioniţă Alexandru – 10 goluri;

Batin Paul, Tănase Florin – 9 goluri;

Băluţă Alexandru – 8 goluri;

Balaure Silviu, Budescu Constantin, Buş Laurenţiu, Cristescu Marian, Culio Emmanuel, Eric de Oliveira, Man Dennis, Mitriţă Alexandru, Roman Mihai I, Tudorie Alexandru – 7 goluri.

Clasamentul pasatorilor decisivi la finalul etapei a 25-a:

Deac Ciprian – 10 pase decisive;

Budescu Constantin – 7 pase decisive;

Hanca Sergiu, Nistor Dan, Diogo Salomao, Eric de Oliveira – 5 pase decisive.

Foto: Dan Tăuțan/Nicu Cherciu

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply